LinkedIn zag grote groei in advertenties voor cryptobanen

881 totale weergaven

2021 was een jaar die in het teken stond van groei van bitcoin (BTC). Het ecosysteem rondom bitcoin en cryptocurrency’s zag tal van (nieuwe) bedrijven en particulieren de markt in stromen. LinkedIn zag een groei van bijna 400% in het aantal advertenties voor ‘crypto jobs’. Dat meldt LinkedIn in een bericht.

Bedrijven die mee willen doen in de wereld van bitcoin moeten van goede huizen komen. Met name programmeurs, maar ook bijvoorbeeld (social) media managers zijn gewild. Berichten met ‘bitcoin’, ‘blockchain’, ‘Ethereum’ en andere termen stegen tussen 2020 en 2021 met 395%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens LinkedIn zag het onderdeel tech als geheel slechts een groei van bijna 100%. De interesse in banen rondom cryptocurrency’s steeg harder dan de ‘concurrentie’.

LinkedIn: “Hoewel de meeste vacatures in software en financiën waren, zien andere industrieën ook een toenemende vraag naar cryptotalent. Zoals boekhouding en advies, evenals de personeels- en computerhardwaresectoren.

Volgens The Block groeide het aantal werknemers van bedrijven in de industrie explosief in 2021: ”Een onderzoek onder 27 cryptobedrijven liet een personeelstoename van meer dan 8.400 mensen in het afgelopen jaar zien.” Het gemiddelde lag boven de 300 mensen voor elk ondervraagd bedrijf. De meest agressief groeiende bedrijven vind je in de categorie met cryptobeurzen en brokers.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd