Scaramucci is verrast door gebrek aan interesse in Coinbase beursgang bij banken

Coinbase staat met hun aandeel COIN op de NASDAQ. Volgens Anthony Scaramucci van SkyBridge besteden banken te weinig aandacht aan dit moment. Het is volgens hem wachten op banken en andere grote financiële partijen die geld gaan stoppen in de concurrentie van Coinbase.

Skybridge heeft ook een eigen bitcoin fonds. Scaramucci vertelt in gesprek met CNBC over zijn blik op de beursgang van een van de grootste bitcoinbedrijven ter wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Banken

Scaramucci: ”Er is geen wake-up call geweest bij de banken, dat verbaast mij.” Hij verwijst naar de beursgang van Netscape in 1995 als referentiepunt. Daar was grote interesse voor in een tijd dat het internet nog in de kinderschoenen stond.

Netscape Communications Corporation ging in 1995 naar de beurs en dat was (achteraf) het startsein voor de investeringsgekte in alles wat op het internet gebeurde. Vanaf dat moment werd de internetzeepbel verder opgeblazen. Uiteindelijk stortte in het voorjaar van 2000 heel veel tech aandelen flink in.

Good old Bill Gates komt ook voorbij in deze vergelijking. Scaramucci: ”Bill Gates dacht dat het internet een tijdelijk iets was. Hij realiseerde zich toen wat er gebeurde met de Netscape IPO. Hij stopte miljarden dollars in een internstrategie.” Die stap leidde uiteindelijk tot Internet Explorer, de internetbrowser van Microsoft.

Concurrentie

De investeerder snapt niet waarom commerciële banken niet direct aan de gang gaan met concurrenten van Coinbase. Een van de belangrijkste concurrenten in Amerika is de beurs Kraken. Zij hopen volgend jaar ook hun aandelen naar de beurs te brengen.

Scaramucci noemt de beursgang van Coinbase een baanbrekend moment. Het lijkt een kwestie van tijd tot er nog meer geld stroomt naar Coinbase en/of andere partijen die hetzelfde doen. Het bedrijf is groot geworden met verschillende diensten.

Ze verwerken voor honderden miljoenen klanten transacties, maar helpen ook grote partijen met de aankoop van grote hoeveelheden BTC.

Aandelen

Een aandeel in Coinbase is wel echt iets heel anders dan bitcoin zelf kopen. Je koopt een aandeel in een goedlopend en groeiend bedrijf met ‘COIN’, maar je legt je investering wel in handen van een aantal beleidsbepalers.

Toch lijkt het een ‘veilige’ investering voor partijen die blootstelling zoeken in de cryptocurrency industrie. In de aandelenwereld zijn meer mensen thuis dan in het wereldje van bitcoinhandel.

Ben je bullish op de markt als geheel en ook de handel in altcoins? Dan kan Coinbase interessant zijn. Zoek je blootstelling aan BTC en/of heb je interesse in de specifieke eigenschappen van bitcoin als geld dan ben je beter af om het daar bij te houden.

De industrie is booming en er stroomt steeds meer geld de industrie in. Daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)