Week in Bitcoin: Bitcoin koers nadert uitbraak, koersexplosie van 10% in aantocht?

In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Binance en CZ moeten 2,7 miljard dollar aan boetes betalen

Binance en de voormalige CEO, Changpeng Zhao, moeten boetes van in totaal $2.7 miljard betalen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wegens witwassen van geld. De rechtbank heeft beslist dat Binance $1,35 miljard moet betalen voor onrechtmatig verkregen transactiekosten en nog eens $1,35 miljard als boete. Zhao moet persoonlijk $150 miljoen betalen. Ook is er sprake van mogelijke gevangenisstraf voor Zhao en leiderschapswijzigingen bij Binance. Zhao is inmiddels vervangen als CEO door Richard Teng.

3 signalen dat de SEC een Spot Bitcoin ETF gaat goedkeuren

De potentiële goedkeuring van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) is al JAREN onderwerp van gesprek binnen de industrie. Door de entree van BlackRock in 2023 is de speculatie over het felbegeerde beleggingsproduct echter een stuk serieuzer geworden. Momenteel is er sprake van een drietal signalen, waardoor de komst van de Spot Bitcoin ETF een kwestie van tijd lijkt…

Hong Kong zet in op crypto spot ETF’s

Terwijl iedereen reikhalzend naar de Verenigde Staten uitkijkt vanwege de aanstaande bitcoin ETF, is men in Hong Kong eenzelfde trucje aan het uithalen. Deze speciale bestuurlijke regio begint met voorbereidingen om de weg vrij te maken voor spot crypto ETF’s. De financiële toezichthouder heeft vandaag aangekondigd dat het bereid is om dergelijke aanvragen te accepteren.

Amerikaanse overheid neemt voor $3 miljard aan bitcoin in beslag

Het lijkt erop dat Amerika op het punt staat om 69.370 bitcoin en verschillende andere cryptomunten van dark web marktplaats Silk Road in beslag gaat nemen. Een Amerikaans hof van beroep heeft namelijk het juridische proces afgerond om officieel beslag te leggen op de munten van de illegale marktplaats.

Volgens een gerechtelijk dossier van 20 december heeft het U.S. District Court of Appeals for the Ninth Circuit de overdracht van de bitcoin aan de federale overheid bevestigd.

Bitcoin in 2023: Kaiko Research deelt een overzicht

In een recente publicatie van Kaiko Research, een vooraanstaand analistenbureau in de cryptosector, worden de tien meest invloedrijke grafieken van het jaar 2023 gepresenteerd. Deze gegevens bieden een uniek inzicht in de dynamische wereld van cryptocurrency en zijn een weerspiegeling van de belangrijkste trends en gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Bitcoin koers nadert uitbraak, koersexplosie van 10% in aantocht?

Als we de populaire analist Aayush Jindal van NewsBTC mogen geloven, dan staat bitcoin mogelijk op het punt van een explosieve uitbraak. Op het moment van schrijven zijn de bulls in gevecht met de bears om de grens van 44.000 dollar. Zodra de weerstanden op 44.500 en 45.000 dollar worden gebroken, kan de digitale munt volgens Jindal nog veel verder stijgen.

‘Bitcoin koers ondergewaardeerd ten opzichte van goud’

Als we de populaire Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan is de bitcoin koers op dit moment ondergewaardeerd aan die van goud. “De bitcoin koers lijkt het Stock-to-Flow model nog beter te volgen als we bitcoin meten in goud (XAU) in plaats van fiatgeld (USD). Bitcoin = 22 ons goud. Wat nog steeds ondergewaardeerd is, omdat het S2F-model bitcoin waardeert op 35 ons goud.

Na de halving van 2024 springt de waarde van bitcoin op basis van het S2F-model naar 300 ons goud…”, aldus een zeer optimistische PlanB.

Bitcoin Update: Een Bullish Kerst aanstaande met Doorbraak boven $44.300?

Bitcoin bevindt zich op een kritiek punt en beweegt zijwaarts vlak onder de robuuste barrière rond $44.300. Terwijl de feestdagen naderen, rijst de brandende vraag: zullen we getuige zijn van een kerst vol optimisme, waarin de koers deze weerstand met succes doorbreekt en zijn opwaartse reis naar de $51.000 voortzet?

Maar laten we niet vergeten dat de cryptowereld onvoorspelbaar kan zijn, en daarom bereiden we ons voor op alle mogelijke uitkomsten, zelfs als de kerstdagen minder rooskleurig blijken te zijn dan gehoopt. In dit artikel duiken we dieper in deze cruciale situatie en bespreken we essentiële prijsniveaus, zodat je hoe dan ook goed voorbereid bent, ongeacht wat Kerstmis dit jaar voor ons in petto heeft!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...