Ethereum duikelt onder 300 dollar

Dit weekend is de koers van Ethereum onder de 300 dollar gedaald. De munt heeft met technische tegenslagen te maken na de “Metropolis hard fork“.

Ether

Ether leek te profiteren van de opmars van de Bitcoin en brak vorige week een paar keer door de 350 dollargrens heen. De munt weet deze opleving niet voort te zetten. Zo is de waarde het afgelopen weekend met zestien procent verdampt. Op moment van schrijven ligt de koers op 285 dollar per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Marktkapitalisatie

Volgens CoinmarketCap is er ruim 27 miljard dollar in de blockchain van Ethereum gestoken en is het daarmee de grootste digitale munt na de Bitcoin.

“Metropolis hard fork”

Vorige week heeft ether een “hard fork” met de naam Metropolis ondergaan, maar oprichter en de belangrijkste technische man Vitalik Buterin acht deze blockchain nog niet als stabiel. Het duurt nog twee maanden om deze nieuwe blockchain volledig te beveiligen. Daarvoor is een tweede update met de naam Constantinopel nodig, maar Ethereum heeft niet bekend gemaakt wanneer deze update wordt afgerond.

Ethereum is een belangrijk platform voor het uitbrengen van nieuwe digitale munten, zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO). Het merendeel van de startups die een ICO lanceren, doen dit via de blockchain van Ethereum.

Bron: Hacked.com

Foto: portal gda

Lees meer over:
Ethereumhard fork

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...