ethereum » Ethereum duikelt onder 300 dollar

Ethereum duikelt onder 300 dollar

Dit weekend is de koers van Ethereum onder de 300 dollar gedaald. De munt heeft met technische tegenslagen te maken na de “Metropolis hard fork”.

  bitcoin meester  

Ether

Ether leek te profiteren van de opmars van de Bitcoin en brak vorige week een paar keer door de 350 dollargrens heen. De munt weet deze opleving niet voort te zetten. Zo is de waarde het afgelopen weekend met zestien procent verdampt. Op moment van schrijven ligt de koers op 285 dollar per stuk.

Marktkapitalisatie

Volgens CoinmarketCap is er ruim 27 miljard dollar in de blockchain van Ethereum gestoken en is het daarmee de grootste digitale munt na de Bitcoin.

“Metropolis hard fork”

Vorige week heeft ether een “hard fork” met de naam Metropolis ondergaan, maar oprichter en de belangrijkste technische man Vitalik Buterin acht deze blockchain nog niet als stabiel. Het duurt nog twee maanden om deze nieuwe blockchain volledig te beveiligen. Daarvoor is een tweede update met de naam Constantinopel nodig, maar Ethereum heeft niet bekend gemaakt wanneer deze update wordt afgerond.

Ethereum is een belangrijk platform voor het uitbrengen van nieuwe digitale munten, zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO). Het merendeel van de startups die een ICO lanceren, doen dit via de blockchain van Ethereum.

Bron: Hacked.com

Foto: portal gda

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Verzekeraar MetLife gaat testen met smart contracts ethereum (ETH)

Wessel Simons

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020

Wessel Simons

Gaan we binnenkort met ethereum (ETH) afrekenen bij Amazon?

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.