Moas
Nieuwsberichten » Bitcoin » Ronnie Moas: bitcoin’s marktwaarde gaat die van Apple overtreffen

Ronnie Moas: bitcoin’s marktwaarde gaat die van Apple overtreffen

Ronnie Moas, oprichter en CEO Standpoint Research, voorspelde eerder dit jaar dat bitcoin door de 5000 dollar grens zou gaan. Daarin kreeg hij gelijk.
Nu doet hij wederom een voorspelling: bitcoin zal binnen de komende 10 jaar de 50.000 dollar aandoen.

  bitcoin meester  

Geld in beweging

Veel geld zit nu in aandelen, goud en cash. En geld moet rollen, zo gaat het gezegde. Dat doet het in principe ook. Ook terug te zien aan het Engelse woord voor geld: currency.
Het vind zijn oorsprong in het Latijnse currō, wat zoveel betekend als beweging. Het Engelse woord current, in het Nederlands stroming, kent dezelfde oorsprong.

Groter dan Apple

Die biljoenen in aandelen, goud, cash en andere vormen van waarde zijn met andere woorden in beweging. Moas meent dan ook dat het ergens anders heen gaat, naar bitcoins bijvoorbeeld.
Bitcoin’s marktwaarde staat nu op zo’n 95 miljard dollar, iets meer dan de totale marktwaarde van zakenbank Goldman Sachs.
Moas: “People need to start taking this seriously because today bitcoin caught up with Goldman Sachs. Within five years, it’s going to catch Apple which has a more than $800 billion market cap
Moas denkt dus dat bitcoin in de toekomst ook Apple in zal halen in marktwaarde. Dat zou bijna een vertienvoudiging van de prijs moeten betekenen, richting de 50.000 dollar per bitcoin.
Binnen nu en vijf jaar zal dat er voor zorgen dat de beurswaarde zal uitkomen op maar liefst 2000 miljard dollar.

21 miljoen

Moas: “You have a supply-demand equation here that is mindboggling to me
Bitcoin kent een limiet van 21 miljoen munten. Maar bitcoin’s groeiende populariteit en acceptatie onder gebruikers om financiële transacties uit te voeren, zou in de toekomst voor een veel bredere adoptie kunnen zorgen. En uiteraard een grotere vraag naar de cryptocurrency, aldus Moas.

Hieronder een infographic uit 2015 hoe bitcoin zich verhoudt tot andere activa.
Sidenote: bitcoin kende in 2015 een marktwaarde van 5 miljard, wat tegenwoordig is uitgegroeid tot een kleine 100 miljard dollar. Daarmee weet het de zilvermarkt te overstijgen en mag het tussen het rijtje miljardairs gezet worden, naast Bill Gates bijvoorbeeld.
Het geeft een kleine indicatie hoeveel geld er in principe altijd in beweging is.

Courtesy of: The Money Project

Bron: CNBC

Foto: Flickr / KBURBX

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Clash Bitcoin en BCH: weddenschap $10.000 tussen Tone Vays en Roger Ver

Arnold Hubach

Gaat de koers van bitcoin (BTC) uitbreken richting $9.600 na consolidatiefase?

John van Meer

BITCOIN $8.100 !!! | Facebook een eigen cryptomunt? | Vrijdagborrel met Fomo

Fomoflash
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.