Nieuwsberichten » Bitcoin » Video: wil de echte Satoshi Nakamoto nú opstaan?

Video: wil de echte Satoshi Nakamoto nú opstaan?

Satoshi Nakamoto lanceerde in 2008 het idee van een digitale valuta: de Bitcoin. In 2011 verdween Nakamoto: geen emails meer of bijdragen meer aan online discussiefora. Negen jaar later weet nog niemand zijn identiteit te onthullen. Is het één persoon of een groep? Uit Japan, de VS of misschien wel Rusland?

Satoshi Nakamoto?

Nieuwszender CNBC ging op onderzoek en laat onder meer Matt Green, een professor cryptocurrency aan de John Hopkins University aan het woord. Hypothese 1 is dat Satoshi Bitcoin wilde laten groeien zonder hem. Hypothese 2, die Green aannemelijker acht, is dat Satoshi wel wil meeprofiteren van de groei, maar zo anoniem mogelijk wil blijven.

  bitcoin meester  

Crash?

Naar verluidt heeft de bedenker tussen de 1 en 1,5 miljoen Bitcoins in bezit. Green wijst erop dat dit een risico met zich meebrengt, omdat “Satoshi” in zijn eentje de koers van de Bitcoin kan beïnvloeden en een crash kan veroorzaken.

Volgens investeerder Ben Yu van Stream uit San Francisco is het handelsvolume van de virtuele munt inmiddels zo omvangrijk (ca. 2.5 miljard dollar per dag met een totale marktkapitalisatie van ruim 100 miljard dollar) dat dit geen catastrofaal effect heeft.
Gevraagd naar zijn mening over de identiteit, wijst Yu de Amerikaanse programmeur Nick Szabo aan als “Satoshi Nakamoto”, maar deze heeft altijd ontkend.

Video CNBC

Bekijk de video van CNBC hieronder:

Foto: Elijah van der Giessen (Flickr.com)

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin mining bedrijf uit Canada koopt 2500 nieuwe A10’s

Arnold Hubach

5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om de week mee te beginnen

Arnold Hubach

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder