consortium
Nieuwsberichten » Blockchain » Banken, energiebedrijven en handelshuizen beginnen blockchain consortium

Banken, energiebedrijven en handelshuizen beginnen blockchain consortium

Een consortium van grootbanken, energiebedrijven en handelshuizen gaan een handelsplatform ontwikkelen gebaseerd op blockchaintechnologie.
Daarmee willen ze energietransacties digitaliseren en efficiënter maken.

Grootmachten

De participanten betreffen grootmachten ING, ABN AMRO, Société Générale, Shell, BP en Statoil. Ook handelshuizen Gunvor, Koch Supply & Trading en Mercuria zijn van de partij.
De nieuw te vormen onderneming is van plan een op de blockchain-gebaseerd digitaal platform te creëren, om los te komen van traditionele en omslachtige papieren contracten en andere documentatie.

Uit de persverklaring:

By combining the expertise of some of the largest players in energy and commodity trading with the trade finance credentials of established banks in this space, the new venture will benefit from its shareholders’ ability to implement projects, as well as their first-hand understanding of the operational and process opportunities that digitalisation presents

  bitcoin meester  

Blockchain

Blockchain, vooral bekend dankzij de virtuele munt bitcoin, werkt als een grootboek dat niet door een centrale partij wordt gecontroleerd. Iedereen die op het netwerk is aangesloten, kan transacties controleren, wat ook de kans op misbruik tegengaat.
De nieuwe onderneming is van plan geleidelijk alle vormen van energietransactiegegevens te migreren naar de blockchain, om daarmee de gegevenskwaliteit te verbeteren, de beveiliging verder te versterken en de settlementsnelheid te verhogen, terwijl kosten zullen worden verlaagd.
Het op te richten platform zal naar verwachting eind 2018 operationeel zijn.

Bronnen: Reuters, Econo Times
Foto: Flickr / David Howard

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Blockchain EOS onder vuur na probleem met dApp, aanvaller maakt $110.000 buit

Arnold Hubach

‘Bitcoin transacties eenvoudiger te detecteren dan fiat betalingen’, aldus rapport

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder