Banken, energiebedrijven en handelshuizen beginnen blockchain consortium

Een consortium van grootbanken, energiebedrijven en handelshuizen gaan een handelsplatform ontwikkelen gebaseerd op blockchaintechnologie.
Daarmee willen ze energietransacties digitaliseren en efficiënter maken.

Grootmachten

De participanten betreffen grootmachten ING, ABN AMRO, Société Générale, Shell, BP en Statoil. Ook handelshuizen Gunvor, Koch Supply & Trading en Mercuria zijn van de partij.
De nieuw te vormen onderneming is van plan een op de blockchain-gebaseerd digitaal platform te creëren, om los te komen van traditionele en omslachtige papieren contracten en andere documentatie.

Uit de persverklaring:

By combining the expertise of some of the largest players in energy and commodity trading with the trade finance credentials of established banks in this space, the new venture will benefit from its shareholders’ ability to implement projects, as well as their first-hand understanding of the operational and process opportunities that digitalisation presents

Blockchain

Blockchain, vooral bekend dankzij de virtuele munt bitcoin, werkt als een grootboek dat niet door een centrale partij wordt gecontroleerd. Iedereen die op het netwerk is aangesloten, kan transacties controleren, wat ook de kans op misbruik tegengaat.
De nieuwe onderneming is van plan geleidelijk alle vormen van energietransactiegegevens te migreren naar de blockchain, om daarmee de gegevenskwaliteit te verbeteren, de beveiliging verder te versterken en de settlementsnelheid te verhogen, terwijl kosten zullen worden verlaagd.
Het op te richten platform zal naar verwachting eind 2018 operationeel zijn.

Bronnen: Reuters, Econo Times
Foto: Flickr / David Howard

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!