Online poll ECB: “Cryptovaluta zijn een alternatief betaalmiddel”

Opmerkelijk, de Europese Centrale Bank vraagt op Twitter en Facebook om input van het ‘grote publiek’. Zo stelt de ECB de vraag of bitcoin een alternatief betaalmiddel kan zijn voor de euro of dollar. Het overgrote deel van de ruim 17 duizend online stemmers heeft daarop ‘ja’ geantwoord.

Andere vragen richten zich op een mogelijke wereldwijde economische crisis, de Europese economie, cryptyovaluta en de blockchain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Draghi over de Bitcoin

De president van de ECB, de Italiaan Maria Draghi, heeft zich eind vorig jaar een aantal keren uitgesproken over de bitcoin en cryptomunten.

Tijdens een persconferentie afgelopen oktober 2017 zei Draghi: “Mensen hebben altijd grote verwachtingen over nieuwe ontwikkelingen, maar er is ook grote onzekerheid. De bitcoin en andere cryptomunten zijn nog niet volwassen genoeg om gereguleerd te worden.

Met alles wat nieuw is, hebben mensen hoge verwachtingen en ook grote onzekerheid. Op dit moment denken we dat vooral voor wat betreft bitcoins en cryptocurrencies, we niet denken dat de technologie rijp is voor onze overweging,” zei Draghi. “Innovatie moeten we koesteren, maar ook kritisch beoordelen. Een van de lessen uit grote financiële crises is dat financiële innovatie, in dit geval is het financiële en technologische innovatie moet worden omarmd, maar met veel aandacht voor de potentiële risico’s.”

G20 top

Van 17 tot met 20 maart ontmoeten alle ministers van Financiën van de G20-landen en een aantal bestuurders van de centrale banken elkaar in Argentinië. Een van de gespreksonderwerp is regulering van de bitcoin en cryptovaluta.De uiteindelijke top met alle regeringsleiders, waaronder Nederland, vindt 30 november en 1 december in Buenos Aires plaats.

Regulering

Afgelopen week heeft Frankrijk zich uitgesproken voor een verbod. Ook in China en Zuid-Korea liggen er – naar verluidt – overheidsplannen op stapel om de handel in cryptovaluta strenger te controleren en mogelijk zelfs te verbieden. Persbureaus beroepen zich hierbij op “bronnen” rondom de Chinese regering, maar een verbod is niet officieel bevestigd door iemand van de Chinese overheid.

En een vastgemaakte tweet:

Bron: Twitter / CNBC

Foto: Flickr.com (Ondrej Kloucek)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...