Crypto Inside de top 5: Cryptovaluta’s in het rood, bodem bitcoin ligt voorlopig op 9.000 dollar

Het sentiment op de cryptovalutamarkt is negatief. De koersen van de meeste cryptovaluta kleurden rood afgelopen 24 uur. De meeste koersen veren nu lichtjes terug in de eenuurskoersen. Het leek er even op dat bitcoin onder de 9.000 dollargrens schoot, maar de koers veerde terug. De huidige koers is ruim 9.100 dollar. Ook de andere coins uit de top 5 laten een vergelijkbaar beeld zien: 2 tot 5 procent in het rood de afgelopen 24 uur.

De markt heeft sinds maandag circa 50 miljard euro aan kapitaal ingeleverd. De totale marktkapitalisatie bedraagt op moment van schrijven ruim 423 miljard dollar. Terwijl afgelopen weekend een voorlopig hoogtepunt van de afgelopen maanden werd bereikt met 469 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analisten over bitcoin

De bitcoin blijft als grootste coin bepalend voor de rest van de markt. Volgens FXStreet is 9.000 dollar voorlopig een stevige bodem voor de bitcoin. Wordt die bodem gebroken, dan ligt er op 8.750 dollar een stevig fundament, aldus de website.

NewsBTC is iets voorzichtiger: ze zien duidelijk signalen dat een beermarkt eraan komt. Zodra de bodem van 9.000 dollar beslecht wordt, kan de koers naar 8.500 dollar of zelfs 8.000 dollar schieten. De site ziet de uitspraken van Warren Buffett en Bill Gates, die beiden geen toekomst zien in de bitcoin, als een verklaring voor de beertrend. Ook door het recente besluit dat de Amerikaanse president Trump de atoomdeal met Iran beëindigt, zouden beleggers minder risico willen lopen.

Anderzijds is een positief nieuwtje dat de New York Stock Exchange een heuse cryptobeurs wil gaan optuigen. Daarmee wil de beurs concurrerende beurzen zoals de NASDAQ voor zijn.

Altcoins

Diverse altcoins moesten fikse verliezen incasseren zoals Ethereum Classic (-9%), Stellar (-8%) en Cardano (-6%).
Maar munten zoals Zilliqa, Ethos en PundiX stonden weer mooi in de plus, respectievelijk 9%, 22% en 26%. Binnen de huidige marktomstandigheden lijkt een altseason ver weg, maar binnen de cryptovalutamarkt kan het sentiment binnen een dag omslaan.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico. Bovenstaande auteur heeft een bescheiden positie in o.a. bitcoin, ethereum en litecoin.

Meer Crypto Inside de top 5?

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptovaluta

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...