Partnerships

4 voordelen van een 2e hardware wallet

Spread Your Crypto Love

Wist je dat het hebben van een 2e hardware wallet veel voordelen met zich meebrengt? De onderstaande punten zijn voor de Ledger, TREZOR en KeepKey wallets van toepassing. We zetten de voordelen even voor je op een rijtje:

1) Test je recovery seed (!)

Weet je wel zeker dat je de recovery seed goed hebt opgeschreven? De enige echt veilige manier om dit te testen is met behulp van een 2e hardware wallet. Op het extra exemplaar kun je de 24 (of 12) woorden van jouw eerste hardware wallet invullen tijdens de installatie. Log in en kijk of je de munten ziet. Zo weet je zeker dat je de recovery seed goed hebt opgeschreven.

2) Altijd toegang

De crypto markt is volatiel en het is wel zo prettig om zeker te zijn van toegang tot je munten. Je kunt je tweede hardware wallet instellen met de recovery seed van de eerste. Mocht er iets aan de hand zijn dan kun je altijd de backup hardware wallet gebruiken.

3) Veilige firmware updates

Er komen regelmatig firmware updates uit voor de hardware wallets. Het is altijd even spannend of dit lukt. In sommige gevallen krijgt het apparaat een reset. Wel zo fijn om zeker te zijn dat je recovery seed klopt en dat indien de update mislukt je nog toegang hebt tot je coins op het backup exemplaar.

4) Deel een wallet

Twee mensen kunnen gebruik maken van dezelfde wallets/adressen met twee verschillende apparaten. Stel ze in met dezelfde seed en je kunt samen toegang krijgen tot dezelfde wallets. Samen toegang tot dezelfde munten op verschillende locaties.

De bovenstaande tekst is van Cryptomaan, reseller van onder meer hardware wallets van Ledger, Trezor en Bitbox. Bitcoin Magazine NL heeft een affiliate partnership met Cryptomaan.


Inschrijven nieuwsbriefAdvertisements

Advertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Wessel Simons

Vader van 3 kinderen, waaronder een tweeling van 2 jaar. Zijn 2 minutes of fame: enkele fragmenten van zijn radio-interview met Amy Winehouse in 2003 zit in de met Oscar bekroonde docu 'Amy' uit 2015. Sinds oktober 2017 oprichter/hoofdredacteur van Bitcoin Magazine Benelux, het platform dat dagelijks bericht over ontwikkelingen in de blockchain - en cryptomuntenindustrie. We hebben de ambitie om het online platform te ontwikkelen als de nummer #1 plek voor cryptocurrencies.
Follow Me:

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch