EXCLUSIEF Crypto-analist Ronnie Moas: “Bitcoin tussen 25.000 en 50.000 dollar waard in 2020, 90 procent van cryptomunten is troep”

bitcoin

Bitcoin is binnen twee jaar tussen de 25.000 en 50.000 dollar waard. Dat zegt de invloedrijke Amerikaanse crypto-analist Ronnie Moas in een exclusief interview met Bitcoin Magazine NL na afloop van een meet & greet met zijn fans.
Moas maakt een simpele rekensom: de voorraad van bitcoin is schaars (er zijn nu circa 17,1 miljoen bitcoins gemijnd, redactie), wat de komende jaren een prijsopdrijvend effect teweeg gaat brengen. Ook staat er volgens de analist uit Miami veel kapitaal aan de zijlijn te wachten.

  bitcoin meester  

“Bitcoin tussen 25.000 en 50.000 dollar in 2020”

In de onderstaande video zegt hij onder meer: “Niets is voor mij veranderd aan mijn voorspelling die ik vorig jaar juli deed. Bitcoin zal de komende twee jaar tussen de 25.000 dollar en 50.000 dollar waard worden. Er zit nu 200.000 miljard dollar aan kapitaal in cash geld, aandelen, obligaties en goud. In mijn ogen zijn deze assets allemaal overgewaardeerd. Zodra 2 procent van dat kapitaal overstapt, stroomt er 4.000 miljard dollar deze markt binnen. Dat maakt deze markt zestien keer groter dan het nu is (de huidige markt is ruim 253 miljard dollar waard, redactie). Behoudt bitcoin zijn huidige marktpositie van circa 40 procent van de markt, dan wordt bitcoin veel meer waard. Ik acht de kans tussen de 40 en 60 procent dat bitcoin 100.000 dollar waard is in 2023.”

Inzicht! Een van de tools die Moas gebruikt is de zogenaamde Relatieve Sterkte Index (RSI-indicator). Zodra deze indicator onder het niveau 20 zit, is dat een signaal dat een (crypto) munt is ondergewaardeerd. Bij een RSI-waarde boven de 80 is dat een signaal dat een (crypto) munt overgewaardeerd is en een moment om te verkopen. Moas heeft eind vorig jaar een gedeelte van zijn bitcoin van de hand gedaan toen de koers rond de 20.000 dollar stond. 

efin
blockport

“Bij een grote hack is het snel voorbij met bitcoin”

Moas waarschuwt er gelijk bij: “Als belegger heb je geen garanties in deze markt. Cryptoassets zijn een commodity, afhankelijk van vraag en aanbod en consumentenvertrouwen. Zodra er morgen in de krant staat dat Coinbase en Binance zijn gehackt, dan gaat de waarde van bitcoin hard omlaag tot onder 2.000 dollar. Neem ook geen gok met geld dat je niet kunt veroorloven te verliezen. Anderzijds zeg ik: wat is er meer pijnlijk? Enkele duizenden dollars verliezen of aan de zijlijn toekijken hoe bitcoin hoogtepunt op hoogtepunt stapelt.”

“Bitcoin is geen betaalmiddel”

Bitcoin ziet Moas als een opslag van waarde, vergelijkbaar met goud, waarvan hij stelt dat goud sterk overgewaardeerd is. Hij zegt: “Goud is vijftig keer meer waard dan bitcoin. Dat vind ik ongelooflijk. Bitcoin heeft een beperkte voorraard, de komende jaren buitelen er honderden miljoenen mensen over elkaar heen om een stukje bitcoin te bemachtigen. De prijs gaat daardoor omhoog. (…) mijn bitcoins zitten in een kluis onder de grond en ik hou eraan vast. Bitcoin is voor mij geen betaalmiddel, daar zijn munten zoals Bitcoin Cash, Dash en Monero wel goed in. Ik zie momenteel ruimte voor 6 tot 12 cryptovaluta die erboven uitsteken. De rest van de 1.600 cryptovaluta is gewoon troep.”

Bekijk hier het interview: altcoin Dignity, exit-strategie en klassieke rock

In het eerste deel wordt bitcoin en de altcoin Dignity behandeld. Daarna gaat het over investeringen en portfoliomanagement zoals het bedenken van je exit-strategie. We sluiten af met het goede doel van Moas en zijn voorliefde voor klassieke rockbands en struinen door steden.

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter