Managing director TJM Institutional Services: “Bitcoin blijft dalen”

bitcoin

Jim Luorio, managing director bij TJM Institutional Services, verwacht dat er nog zware tijden voor de Bitcoin aankomen. Hij zei eerder al dat de Bitcoin nooit de 20.000 dollar waard was die hij op zijn top heeft bereikt.

Luorio: “Het is een feit dat de Bitcoin een bubbel was op die befaamde 20.000 dollar”

  bitcoin meester  

Bubbel

De negatieve regulering, verschillende hacks en overheden met een afkeer tegen het gedecentraliseerde systeem, waren onder andere toen al de redenen waarom de Bitcoin niet de 20.000 dollar verdiende. Luorio geeft nu aan dat het negatieve sentiment wat de overheden zullen blijven verspreiden er voor zorgt dat de Bitcoinkoers enkel naar beneden kan.

Luorio geeft aan dat de introductie van Bitcoin Futures de prijs geen goed heeft gedaan. In eerste instantie zorgde de bekendmaking van deze Futures voor een hoop ophef en FOMO wat de prijzen drastisch hoger dreef. Maar zodra de contracten in werking gingen konden future traders hun risico’s afdekken door short te gaan, zorgend voor de marktdaling.

efin
blockport

Futures geen reden voor de echte prijsdaling.

Luorio’s analyse stelt ten onrechte dat de Bitcoin futures aanzienlijk impact hebben gehad op de prijs. Het volume van de BTC futures is immers maar een kleine druppel in de oceaan aan redenen die impact hebben op de prijs. Sterker nog, de BTC futures hadden slechts een 0,009 procent impactfactor op de prijs.

De markt reageert te heftig van beide kanten

Als reactie op het prijstraject zegt Luorio dat de markten in beide richtingen overmatig reageren. Hij meent dan ook dat de prijs nog lager zou kunnen gaan uitvallen, omdat vooral de cryptomarkt een door emotie gedreven markt betreft. Evengoed staat de markt ten opzichte van deze tijd vorig jaar nog steeds 150 procent hoger. In juni 2017 koerste de Bitcoin nog onder de 2.500 dollar.

Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter