Block.one
Altcoins Blockchain cryptomunten mining Nieuws

Miljardair Peter Thiel en Jihan Wu’s Bitmain investeren in EOS ontwikkelaar Block.one

Blockchain platform Block.one zal deze week een nieuwe investeringsronde aankondigen, waarbij onder meer Peter Thiel en Jihan Wu’s Bitmain Technologies zich aandienen als nieuwe investeerders.

   
   

Louis Bacon, Alan Howard en Jihan Wu

Andere mede-investeerders in huidige ronde zijn Louis Bacon, oprichter van Moore Capital Management LP, en hedgefonds miljardair Alan Howard. Jihan Wu is medeoprichter van Bitmain Technologies Ltd., ’s werelds grootste producent van chips die gebruikt worden voor het minen van cryptocurrencies.

  bitcoin meester  

Peter Thiel

Miljardair Peter Thiel, samen met Elon Musk medeoprichter van betalingsdienst PayPal, was een van de allereerste investeerders in Facebook en oprichter van hedgefund Clarium Capital Management en Palantir Technologies, leverancier van software voor zowel de CIA als de financiële sector.

Zijn Founders Fund, het in San Francisco gevestigde bedrijf dat bekend staat om vroege investeringen in SpaceX en Airbnb, koopt al een tijd actief bitcoin aan.

Thiel steunde in verkiezingsstrijd om het Amerikaanse presidentschap Donald Trump, voor wie hij nog steeds als adviseur werkzaam is. Hij bedankte Trump voor de rol als voorzitter van de President’s Intelligence Advisory Board.

Grootste ICO

De investeringsronde bij Block.one is blijkbaar nodig, hoewel het in mei de grootste intitial coin offerings (ICO) heeft gehouden. Block.one wist liefst 4 miljard dollar op te halen met de verkoop van 7 miljoen EOS-tokens, op het moment van schrijven de op vier na grootste cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie. Block.one is de blockchainontwikkelaar achter EOS.

Het geld dat met de ICO werd opgehaald is bedoeld om een nieuw besturingsplatform voor de blockchain te bouwen, vergelijkbaar met Windows OS van Microsoft. De huidige investeringsronde daarentegen verbreedt de investeerdersbasis van het op de Caymaneilanden gevestigde Block.one zelf.

Investeerders en bankmedewerkers

Block.one, in 2016 mede opgericht door Brendan Blumer en Daniel Larimer, telt investeerders als Michael Novogratz en fintech investeerder Christian Angermayer, die samen met Thiel investeert in een reeks technologiebedrijven.

Het bedrijf trekt ook voormalig bankpersoneel aan. Michael Alexander, tot voor kort CEO Azië bij Jefferies Group, trad onlangs in dienst bij Block.one als hoofd van de durfkapitaaltak van het bedrijf. Ook James Mendes, hoofd PNO Azië-Pacific bij Citigroup staat sinds kort aan het hoofd van de human resources afdeling van Block.one.

Bronnen: Bloomberg, TechCrunch, ICO Examiner

Foto: Flickr / Heisenberg Media

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com