bitcoin update koers altcoins BTC crypto
Nieuws » Blijft de bitcoin koers standhouden bij $5.000 of volgt een nieuwe correctie?

Blijft de bitcoin koers standhouden bij $5.000 of volgt een nieuwe correctie?

Crypto update – De koers van bitcoin (BTC) op moment van schrijven is $5.076, nagenoeg stabiel ten opzichte van gisteren. Momenteel is er weinig prijsactie in de top 10 van de cryptomarkt. Enige opvallende stijger in de top 10 is Binance Coin (BNB), die 5% stijgt. IOTA levert ruim 4% in. BTC hikt nog steeds tegen een weerstand bij $5.100 tot $5.150 aan. Volgt er een nieuwe correctie? Analisten zijn vooral bearish en verwachten een verdere correctie.

  bitcoin meester  

Bitcoin cijfers

De afgelopen 24 uur is er voor ca. $10,3 miljard in BTC gehandeld. Zoals we inmiddels weten is een groot deel daarvan washtrading.

Een vorm van marktmanipulatie waarbij een belegger continu koopt en verkoopt om het volume kunstmatig hoog te houden op de diverse beurzen. De afgelopen week heeft BTC ruim één procent aan waarde ingeleverd. De maandscores zijn nog wel positief.

Rendement bitcoin (BTC)

1 week -1.07%
1 maand +31.37%
3 maanden +41.70%
1 jaar -36.56%
5 jaar +974.97%

Cryptotwitter

Wat verwachten de analisten op Twitter van de koers van BTC? Het algemene sentiment op Cryptotwitter is voornamelijk bearish.

Chonis Trading ziet dat het niveau $5.000 nog met verve verdedigd wordt door de bulls.

Crypto Michaël ziet het vooral “bearish” in. Hij zegt in zijn analyse op Tradingview onder meer:

Now back towards the case here is that for the short term bearish perspective I’d like to see $5150 become resistance -> which is quite likely now. A drop towards $4,700 with $5,000 as a new resistance is a possible short opportunity, also a drop below the 200MA will be a copy of the previous dropdowns and could cause shorting opportunities.

Josh Rager relativeert nogmaals het volume dat is toe te schrijven aan de altcoinmarkt. Een groot deel van het volume is nep. Hoe lang is dat vol te houden voor sommige altcoins?

De altcoins

Zoals gezegd weinig prijsactie op de altcoinmarkt. De dominantie van BTC op de markt neemt toe en de altcoins hebben de afgelopen dagen het nodige ingeleverd.

Bekijk de update van Prem!

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Misss Bitcoin over de Libra coin van Facebook en de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Robin Heester

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.