Nieuwsberichten » Bitcoin meer dan 15 procent hoger, cryptomarkt doorbreekt 160 miljard dollargrens

Bitcoin meer dan 15 procent hoger, cryptomarkt doorbreekt 160 miljard dollargrens

Daar waar bitcoin langzaam richting haar lange termijn resistentiepunt van 4.200 dollar koerste zien we deze morgen een bijzonder fenomeen. Op het moment dat die 4.200 dollar doorbroken was, ongeveer een half uur geleden, spoot de koers omhoog naar een huidige 4.800 dollar.

Weerstand doorbroken

Terwijl de cryptomunt vier maanden geleden neerwaarts door de 6.000 dollar brak, die volgens velen de bodem markeerde van de huidige bearmarket, ziet de cryptomunt vandaag bijzonder positief momentum.

Eind 2018 bereikte het een dieptepunt van net onder de 3.200 dollar, maar sindsdien kende het enkel hogere dieptepunten. Sinds begin februari zit bitcoin in een opwaartse trend, met vandaag als absolute hoogtepunt. Bitcoin doet daarbij het hoogste punt aan van dit jaar.

Het is de vijfde keer dat bitcoin die 4.200 dollar weerstandsniveau test, met nu een duidelijk signaal. De cryptomunt koerst meer dan 15 procent hoger sinds het die 4.200 dollar een half uur geleden wist te overstijgen, op een huidige koers op Coinmarketcap van meer dan 4.800 dollar.

Volume flink hoger

De gehele markt plust er ettelijke miljarden bij, waarbij de volledige marktkapitalisatie de 160 miljard dollar doorbreekt op een huidige 162 miljard dollar.

Het dagelijkse volume is aanzienlijk gestegen sinds het begin van 2019, toen het slechts 4,6 miljard dollar bedroeg. Op het moment van schrijven heeft het de 10 miljard dollar doorbroken op een huidige 12,5 miljard dollar.

Zowel op de korte als op de langere termijn lijkt, zeker met huidige doorbraak, het positieve momentum te zijn teruggekeerd. Ook verschillende altcoins schieten omhoog met dubbele cijfers.

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Trump-regering ziet witwassen met bitcoin (BTC) en cryptomunten als ‘nationale veiligheidskwestie’

Wessel Simons

Koersdaling van (BTC) bitcoin en negatieve rente in #5 van Madelon Praat

Madelon Vos

BitMEX: Bitcoin Lightning Nodes claimen 2.22 BTC om ‘dieven’ af te schrikken

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder