“Bitcoin (BTC) koers naar $7.400 zodra FOMO in cryptomarkt toeslaat”

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) - Vanaf deze week zal ik ook elke zaterdag een bitcoin (BTC) koers update geven in een column. Afgelopen woensdag had ik het over $6.800 als korte termijn doel, en die hebben we vandaag geraakt. Terwijl ik de column schrijf tikken we zelfs de $7.000 aan! Wordt de weerstand bij $7.000 gebroken, dan komt een nieuw koersdoel van $7.400 in zicht.

Nog geen short squeeze, Bitfinex schrapt premie

Het doel van $6.800 van mijn vorige column is bereikt. Alleen niet perse door een short squeeze, de shorts zijn wel enigszins gedaald (figuur 1), maar van een short squeeze (liquidatie doordat beurzen short posities terugkopen, redactie) is geen sprake.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze prijsstijging is in mijn ogen te wijden aan pure Fear Of Missing Out (FOMO: jargon voor "het gevoel de boot te missen". Interessant om te zien: ook de premium bij cryptobeurs Bitfinex is verdwenen.

Er was een uur geleden zelfs te zien dat andere beurzen zoals Coinbase en Bitstamp hoger stonden dan Bitfinex, iets wat al een tijd niet gebeurd is.

Figuur 1: de shorts zijn iets gedaald, maar van een short squeeze is er nog geen sprake.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (onderstaande figuur 2) is te zien dat de bitcoin prijs vorige week dwars door de 50WMA (weekly moving average, paarse lijn) is gegaan en deze week door de 100WMA (blauwe lijn). Dit is super bullish en ik zie dan ook overal om me heen FOMO.

Tijdens het schrijven van deze analyse, tikte de prijs ook bijna de $7.000 grens aan (op de beurs Bitstamp, redactie). Als de FOMO zo aan blijft houden, dan zie ik de prijs ook nog naar ongeveer $7.400 gaan (zie de oranje lijn). Daar vinden we het eerstvolgende weerstandspunt.

Het volume is ten opzichte van vorige week ook iets hoger en dat is bullish. Of we zo door blijven gaan is de vraag. De prijs maakt een parabolische beweging en de prijs kan niet omhoog blijven gaan.

Naast dat is de RSI aanbeland in overbought gebieden. Al is de RSI geregeld niet een betrouwbare indicator als prijsvoorspeller als er veel FOMO is. Daarom kan de prijs nog doorstijgen, ondanks dit bearish signaal.

Figuur 2: de prijs is dwars door de 100WMA gegaan, wat erg bullish is.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 3) is nog duidelijker te zien hoe hard de prijs stijgt op redelijk hoog volume. Er is goed te zien dat de 21EMA (oranje lijn) duidelijk de prijs ondersteunt.

De afstand tussen de koers en 21EMA is wel steeds groter geworden, en dat samen met een overbought RSI op de dagelijkse grafiek zijn de ingrediënten voor een pullback of consolidatie.

Een belangrijk steunpunt is $6.400. Vaak spelen moving averages en de prijs met elkaar, waarbij ze afstand opbouwen en daarna weer toenadering zoeken. Zolang de prijs boven de 21EMA blijft is de uptrend intact.

Conclusie

Niets kan omhoog blíjven gaan. De prijs is hard gestegen en heeft een gezond rustmoment nodig. Als de $7.000 wordt doorbroken, dan is $7400 in zicht door alle FOMO.

De kans is wellicht groter dat er eerst een gezonde pullback komt waarbij $6.400 een sterke supportzone is.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren.

Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Wil je het liever als seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten voor een datum!

Bezoek de pagina van De Bitcoin Consultant of het blockchain-initiatief Blockdam (BCD token) waar John van Meer ook bij betrokken is.

Nieuwsoverzicht 10 mei