Prijspump bitcoin door start futureshandel, 2.500 futures verkocht

De prijs van de bitcoin is door de start van de futureshandel op de Amerikaanse beurs CBOE zondagavond flink toegenomen.

De prijs maakte een sprong van 14.509 dollar naar 15.732 dollar (Coindesk prijsindex). Later op de dag stabiliseerde de prijs rond de 15.226 dollar per muntje. Op moment van schrijven staat de prijs van een bitcoin op 16.684 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Futureshandel

Chicago Board Options Exchange (CBOE) startte zes uur ’s avonds Amerikaanse tijd met de handel in bitcoinfutures, te herkennen aan het symbool XBT op deze beurs. Beleggers betalen deze maand geen transactiekosten bij CBOE voor de bitcoinhandel. De spotmarktprijs van de bitcoin is gebaseerd op de prijs die Gemini Capital, het trustvehikel van Tyler en Cameron Winklevoss. De broers investeren al sinds 2013 in bitcoin en waren ook investeerder/aandeelhouder van de voormalige exchange BitInstant van Charlie Shrem.

18.800 dollar medio januari 2018

Wat houdt een futurecontract in? Met een termijncontracten kan er gegokt worden op een daling of stijging van de bitcoin en kan door middel van een hedge de schade van een prijsdaling beperkt worden.

Volgens nieuwszender CNBC zijn er einde van de dag circa 2.500 contracten verkocht tegen een prijs van 15.460 dollar. Men speculeert dat de prijs op 17 januari 2018 18.800 dollar zal zijn.

Bitcoinkoers

Zondag is de koers van de bitcoin in één dag weer enkele duizenden dollars toegenomen. Zondagochtend bleek een gunstig aankoopmoment met een bitcoin voor circa 13.000 dollar. Einde van de dag stond de bitcoin op

Lees ook: “Niet iedereen is gerust op de aankomende bitcoin futures”

CME Group en Nasdaq

Komende zondag 18 december start de CME Group, de grootste derivaten – en futuresbeurs ter wereld, met haar bitcoinhandel. In het eerste kwartaal van 2018 start ook techbeurs Nasdaq met het aanbieden van deze beleggingsproducten.

Bronnen: CBOE, CNBC, Coindesk, Coinmarketcap

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...