3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De maand december is historisch geladen. De laatste maand van het jaar staat meestal garant voor volatiliteit. Analist Philip Swift zegt de december maand van de afgelopen jaren nog eens op een rijtje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat gaan we de komende weken (en maanden) nog meemaken?

1. Adressen met minder dan 1 bitcoin blijven sparen

Je hebt een groep bitcoiners die ongeacht de koersbewegingen bitcoin blijft sparen. Dat is van toepassing op adressen met daarop minder dan 1 bitcoin.

Dit adressenbestand is goed voor 5,1% van de totale bitcoin voorraad, zo concludeert on-chainanalist Checkmate.

Uitgaande van een totaal gedolven voorraad van ~18,89 miljoen bitcoin, bezit deze groep ruim 960.000 bitcoin gezamenlijk.

2. Ruim 2.200 Bitcoin verplaatst in prijsrange $55.000 - $60.000

De bitcoin prijs blijft 'rangen' tussen de prijsniveaus $55.000 en $60.000, en dat is ook één van de grootste koopzones van de markt, zo concludeert Glassnode.

Ze maken gebruik van de UTXO Realised Price Distribution (URPD) en dat zegt iets over tegen welke prijs een UTXO (een beetje bitcoin) is aangekocht.

Elk cluster van balkjes is gelijk aan het aantal bitcoin dat voor het laatst binnen die prijsrange is besteed (van eigenaar verwisseld).

Zo is er in de prijsrange $55.000 en $60.000 ruim 2.200 bitcoin verplaatst, dus deze houders hebben er veel belang bij dat $55.000 verdedigd wordt.

In de ogen van de analisten van Glassnode fungeert het cluster $60.000 tot $63.000 als de volgende weerstand, mits $60.000 uiteraard gehaald wordt.

On-chain ligt er veel support tussen $48.000 en $50.000, zo is duidelijk in de onderstaande grafiek.

3. Illiquide voorraadschok

On-chain analist Will Clemente ziet dat lange termijn investeerders nog steeds happen nemen uit de beschikbare bitcoins (accumulatie) en dat doet de illiquide voorraad logischerwijs stijgen, een bullish signaal.

In een ander tweetje zet hij zijn bull en bear case uiteen. Duidelijk is dat de koers moeite heeft om $60.000 te heroveren. Er is angst in de markt door onzekerheid op macro-economisch niveau (covid, rentebeleid centrale banken) en een mogelijk oververhitte futuresmarkt.

Tenslotte, soms zegt een plaatje meer dan 1.000 woorden. Het is nog steeds vroeg voor bitcoin als assetklasse in vergelijking met het kapitaal dat is opgeslagen in goud, Apple en obligaties.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.