Ruim 2,3 miljoen bitcoin staat al 10 jaar stil

Ruim 2,3 miljoen bitcoin staat al 10 jaar stil

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Bitcoinwallets die meer dan 10 jaar oud zijn, zijn amper actief. Historisch gezien zelfs het minst actief ooit, zo blijkt uit Glassnode data. Het gaat om ruim 2,37 miljoen bitcoins die 'slapen'.

Kortom, houders van deze wallets laten hun bitcoin voorlopig nog even slapen. Een signaal dat men lange termijn vertrouwen heeft in bitcoin, ondanks de recente prijsactie onder $40.000. De koers zit nog 39% onder de vorige all-time high van 10 november 2021 met veel angst in de markt tot gevolg.

Maar een segment in de markt blijft stug vasthouden aan zijn bitcoin.

We berichtten ook eerder dat whale entiteiten relatief rustig zijn rondom de $40.000-zone. Een analist van Fidelity ziet het $40.000 level dan ook als een kritieke support voor de cryptomunt.

Volgens analist Michaël van de Poppe moet de koers door $43.100 breken voor meer bullish momentum, anders gaat de koers wederom de $40.000 regionen opzoeken.

Nog meer bullish on-chaindata vandaag. Want ook het percentage munten van drie jaar en ouder dat stilstaat, heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, zo meldt hetzelfde Glassnode.

Tegelijkertijd is er sprake van een bearish trend, omdat er circa 150.000 bitcoin naar beurzen is gestroomd. Dat is te verklaren door angst in de markt. Mensen willen toch nog wat bitcoin inwisselen angstig dat de koers verder zakt.

Dat resulteert ook in een laagterecord voor juist de categorie munten die tussen de 2 en 3 jaar voor het laatst actief waren.

Kortom, het leeuwendeel van het handelsvolume wordt nog steeds gedomineerd door jonge munten, zoals de indicator Spent Volume Age Bands (SVAB) duidelijk maakt (hoe lichter, hoe jonger).

Ruim 2,3 miljoen bitcoin staat al 10 jaar stil
bron: Glassnode

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties