Bitcoin weekoverzicht: Elon Musk, Tesla, Binance, Grayscale & MicroStrategy

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 19 van 2021.

Tweet Elon Musk doet prijs kelderen

Het is de week waarin Elon Musk met één enkele tweet de prijs even naar $45.700 deed kelderen. Hij kondigde aan dat Tesla bitcoin niet meer aanneemt als betaalmiddel. De bitcoin transacties zijn te vervuilend voor het milieu.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees hieronder de artikelen waarin we dit nieuws duiden en beluister de extra uitzending van Hup Bitcoin erover.

Naar aanleiding van de bitcoin prijs dip is Arthur Hayes, de ex-CEO van derivatenbeurs BitMEX, weer in de pen geklommen.Hij gaat in op een heel menselijke emotie: angst en paniek na een dip. Wat te doen?

Podcast van de Week: On-chain analist William Clemente III

In een podcast met Anthony Pompliano duidt on-chain analist William Clemente III de huidige markt in een korte, informatieve podcast. Hij somt welke on-chain indicatoren en metrics van belang zijn om patronen op het bitcoin netwerk te 'lezen'.

Het interview start na circa 5 minuten na de reclameboodschappen.

Binance US onderzocht door Amerikaanse autoriteiten

Binance is de grootste bitcoin - en crypto exchange ter wereld qua handelsvolume. De Amerikaanse autoriteiten willen echter weten of de exchange van CEO Changpeng Zhao, in het bijzonder Binance US, voldoet aan de wet - en regelgeving in het land. Wat is bijvoorbeeld de legale status van de Binance Coin (BNB), is dat te classificeren als een effect?

Het nieuws komt niet als een verrassing. Binance heeft met Brian Brooks een kersverse CEO aangenomen die gelijk de nodige ambities heeft: zoals het verslaan van marktleider Coinbase in het land.

Grayscale Bitcoin Trust even voor 20% korting te koop

Het beleggingsproduct Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat al maanden lang voor een kortingsprijs wordt verhandeld, bereikte afgelopen met 20% de hoogste korting ooit. Slecht nieuws dus voor de bestaande aandeelhouders met veel GBTC op hun balans. Grayscale koopt gretig GBTC op uit de markt om schaarste te creëren, maar die strategie lijkt niet te lukken.

MicroStrategy koopt 271 Bitcoin (BTC) bij

MicroStrategy heeft vandaag 271 Bitcoin (BTC) gekocht tegen een gemiddelde dollarprijs van $55.387. Dat blijkt uit een openbaar document dat bij de Securities & Exchange Commission is gedeponeerd.

Tweets van de Week

Podcaster Matt Odell maakt een vergelijking met het begin van hypejaar 2017. Zo trekt hij zeer in twijfel of bitcoin zijn koppositie als grootste cryptomunt van de markt kwijtraakt. Volgens hem is het onterecht dat het proof-of-work mechanisme vanwege het hoge energieverbruik ineens onder het vergrootglas ligt.

Ook hardliner en 'pleb' Francis Pouliot, CEO van bitcoin beurs Bull Bitcoin uit Canada, zet zijn mening uiteen in een opinie-artikel.

Bitcoin's moeilijkheidsgraad stijgt ruim 21%

Het delven van Bitcoin (BTC) is flink lastiger geworden. De zogenaamde moeilijkheidsgraad van het netwerk (difficulty rate) is met maar liefst 21,5% gestegen, zo blijkt uit data van Mempool.space.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Online cursus Arnold Hubach

Bitcoin is lastige materie voor beginners. Helemaal met de buzz van altcoins en blockjeens kan het moeilijk zijn om te begrijpen waarom Bitcoin écht iets bijzonders is, en hoe het verschilt van andere projecten. Op het internet is veel documentatie te vinden om de rabbithole mee in te duiken.

Je zou ook kunnen kiezen voor een Online Bitcoin Cursus waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Bitcoin nieuws, een nieuwe Android app

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Elon MuskTeslaweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.