Enorm financieel bedrijf gaat samenwerken met Fireblocks voor cryptohandel

Fintech- en financiële dienstverlener FIS gaat samenwerken met het Amerikaans cryptobedrijf Fireblocks.

Cryptohandel

FIS is voor de gemiddelde particulier niet echt een bekende naam, maar het bedrijf is meer dan $62 miljard waard. De multinational behoort tot de Fortune 500-lijst en het richt zich op bankieren, kapitaalmarkten en winkeliers. Er zijn meer dan 70.000 werknemers actief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze willen aan meer dan 6.000 klanten toegang geven tot de handel in cryptovaluta (en ook lending). Dat meldt nieuwswebsite Forbes. Om dit voor elkaar te krijgen, gaat FIS samenwerken met Fireblocks. Dit is eveneens een relatief onbekende naam, maar net zo goed een gigant in de custody-markt. Het bedrijf wordt geschat op $8 miljard.

John Avery, directeur over crypto en digital assets bij FIS vertelt:

“We maken het heel gemakkelijk voor ons klantenbestand om het Fireblocks-platform aan te schaffen en ervan te profiteren.”

Passief inkomen

Fintech-bedrijf FIS is actief in de wereld van betaaldiensten en vermogensbeheer. Cryptovaluta passen hier perfect bij. Bitcoin is namelijk zowel een decentraal betaalmiddel als een schaars spaarmiddel.

Avery is vooral enthousiast over de diensten die Fireblocks kan bieden buiten de cryptohandel om. De gevorderde deelnemers aan de kapitaalmarkten kunnen nu een passief inkomen verdienen, door bijvoorbeeld hun geld uit te lenen.

“Fireblocks biedt onze geavanceerde klanten dingen zoals staking, leningen en DeFi.”

Fireblocks kocht onlangs nog een Israëlische start-up op. Vlak daarvoor haalden ze nog $550 miljoen op in een Series E-financieringsronde. De unicorn wordt gewaardeerd op $8 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws