Goedemorgen Bitcoin: koers 12.000% omhoog sinds eerste investering ARK Invest

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bybit verwacht de Britse markt te verlaten vanwege nieuwe regels

Bybit, één van ’s werelds grootste cryptobeurzen ter wereld, verwacht zich terug te trekken uit het Verenigd Koninkrijk voorafgaand aan nieuwe marketingregels die de komende weken zijn te verwachten.

“We zien dat er strengere regels op komst zijn. Waarschijnlijk zullen we ons moeten terugtrekken in veel landen. Ik denk dat we het Verenigd Koninkrijk zeer binnenkort zullen moeten verlaten. Onlangs zijn we uit Frankrijk vertrokken,” legde Ben Zhou, medeoprichter en CEO van Bybit, uit.

De Financial Conduct Authority, de toezichthouder op de Britse financiële markten, zal op 8 oktober nieuwe regels afdwingen, waaronder een afkoelingsperiode voor beginnende beleggers, in de hoop dat dit de marketing van crypto-producten transparanter en nauwkeuriger zal maken.

Bitcoin koers 12.000% omhoog sinds eerste investering ARK Invest

Het is deze week precies acht jaar geleden dat het ARK Invest van Cathie Wood voor het eerst in bitcoin investeerde. Destijds tikte de bitcoin koers binnen op een schamele 200 tot 300 dollar. Op dat moment stelde bitcoin op het financiële wereldtoneel nog weinig tot niets voor, wat maar aangeeft hoe gedurfd de beslissing van ARK Invest en Cathie Wood op dat moment was.

ECB verhoogt rente voor tiende keer naar hoogste niveau ooit

De koers van bitcoin maakte donderdag een klein sprongetje nadat de Europese Centrale Bank (ECB) een rentestijging bekend maakte.

Het was alweer de tiende opeenvolgende verhoging van het belangrijkste rentetarief. De ECB schrijft in een persbericht:

“Op basis van zijn huidige beoordeling is de Raad van Bestuur van mening dat de basisrentetarieven van de ECB een niveau hebben bereikt dat, indien voldoende lang gehandhaafd, een substantiële bijdrage zal leveren aan de tijdige terugkeer van de inflatie naar het streefcijfer.”

Alle de drie belangrijke rentetarieven van de ECB zijn met 0,25% verhoogd. Om precies te zijn gaat het om de basisherfinancieringsrente (in het kort de ‘refirente’), de depositorente en de marginale beleningsrente.

Paxos stuurde per ongeluk $500.000 aan transactiekosten

Het blijkt dat cryptobedrijf Paxos achter de “fat finger betaling” zit. Daarmee komt het mysterie van de veel-te-dure-betaling eindelijk opgelost.

Een aantal dagen geleden viel het veel bitcoiners op dat er een bijzondere betaling werd gedaan. Op 10 september betaalde een onbekende entiteit een transactievergoeding van 19,89 BTC om slechts 0,008 BTC ($200) te verplaatsen. Hierbij verloor die persoon of dat bedrijf dus grofweg $500.000 door een fout.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...