Goedemorgen Bitcoin: koers van BTC daalt flink

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote daling van bitcoin prijs is slechts nieuws voor handelaren

De prijs van bitcoin daalt vandaag naar een prijs die we bijna twee maanden niet hebben gezien. En dat heeft gevolgen voor handelaren.De prijssprongen zorgde voor een verbluffende $150 miljoen aan liquidaties in slechts 24 uur.

Let op! Het gaat hier om derivaten over alle grote cryptobeurzen. Derivatenhandelaren op bitcoin gingen voro meer dan $50 miljoen het schip in binnen een dag. De daling heeft een schokgolf veroorzaakt in de cryptomarkt.

Met derivaten zoals futures speculeren handelaren op de toekomstige prijs van, in dit geval, bitcoin. Deze scherpe daling heeft de totale marktkapitalisatie van bitcoin tot $510 miljard gebracht en heeft ook invloed gehad op de dominantie van Bitcoin ten opzichte van de altcoins, die nu is gedaald tot 46,3%.

Kamer van Koophandel neemt het op voor Coinbase: ‘Deze chaos is opzettelijk, niet toevallig’

Een opvallende wending in Amerika. Coinbase krijgt steun uit onverwachte hoek.

Op 12 mei 2023 heeft de Amerikaanse Kamer van Koophandel (US Chamber of Commerce) haar steun betuigd aan Coinbase in haar juridische strijd tegen de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële toezichthouder. Het invloedrijke orgaan bekritiseerde de aanpak van de SEC ten aanzien van de digitale activa-industrie.

Vicevoorzitter ECB: ‘Inflatie-trend in de dienstensector is zorgelijk’

Als we de woorden van vicepresident Luis de Guindos van de Europese Centrale Bank (ECB) mogen geloven, dan maakt de belangrijkste bank van Europa zich vooral zorgen over de inflatie in de dienstensector. Daarmee moet je dus denken aan zaken als vliegtickets en de kapper, waar de prijzen nog altijd sterk lijken te stijgen. “Wat mij het meeste zorgen baart is de onderliggende trend van inflatie, die nog altijd aanwezig is in de dienstensector”, aldus de Guindos tijdens een evenement in Barcelona.

Crypto-belasting in de EU: Nieuwe Regels Richten Zich op NFT’s en Niet-EU Bedrijven

De Europese Unie treft voorbereidingen om striktere regelgeving in te voeren rondom non-fungibele tokens (NFT’s) en bedrijven buiten de EU. Deze stap is een poging om belastingontduiking in de groeiende cryptomarkt aan te pakken.

Volgens de voorgestelde regelgeving zullen alle bedrijven die actief zijn in de digitale activaruimte (een andere term voor de bitcoin- of crypto-industrie), ongeacht hun locatie, verplicht worden om zich te registreren bij belastingautoriteiten binnen de EU. Dit betekent dat zelfs bedrijven die buiten de EU zijn gevestigd, met klanten in de regio, binnen de nieuwe wetten zullen vallen.

Paxful maakt onofficiële doorstart en opent peer-to-peer marktplaats weer

Peer-to-peer (P2P) Paxful heeft de deuren weer geopend. Nog geen maand nadat het leek alsof de beurs voor goed zou sluiten, heeft het nu de activiteiten weer hervat.

Het bedrijf deelt op Twitter op een blije manier dat het de marktplaats heeft geopend. In het bericht is echter niet echt te zien wat er de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden rondom het platform.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...