Week in Bitcoin: Analist die correcties 2022 voorspelde, verwacht nu een stijging

We hebben het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws in de wereld van bitcoin voor je op een rij gezet. Deze week aandacht voor: Netcoin, MicroStartegy, rentecijfers in Amerika en natuurlijk de bitcoin koers.

Coinbase ontvangt goedkeuring van De Nederlandsche Bank

Coinbase staat in het Nederlandse cryptoregister. Toezichthouder op deze lijst is De Nederlandsche Bank (DNB).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

DNB is als toezichthouder verantwoordelijk voor het cryptoregister. Bedrijven die actief zijn in Nederland moeten voldoen aan bepaalde eisen en een selectieprocedure doorkomen. Coinbase is een van de eerste grote bedrijven die dit in Nederland voor elkaar heeft gebokst.

De naam van Bitcoin was mogelijk bijna Netcoin

Bitcoin is inmiddels een wereldwijd begrip. Het had echter niet zoveel gescheeld of we hadden te maken met een hele andere naam. Dat is althans het nieuwste gerucht uit de geschiedenis van Satoshi Nakamoto en de enige echte digitale munt.

Een domeinaankoop van Netcoin.org verklapt de mogelijke plannen van de bedenker van bitcoin. Op 17 augustus 2008 werd Netcoin.org geregistreerd. Een dag daarvoor werd Bitcoin.org op een soortgelijke manier geregistreerd.

‘Bitcoin farao’ moet $3,7 miljard terugbetalen aan tienduizenden investeerders

Glaidson Acácio dos Santos, ook bekend als “Bitcoin Pharaoh” moet $3,7 miljard terug betalen aan investeerders.

Vorige week kon je al lezen over Dos Santos. Hij stelde zich beschikbaar voor de aanstaande verkiezingen. Een rechtbank verbood zijn verkiezingsschap echter, vanwege oplichtingspraktijken.

Nu blijkt dat de Braziliaan 19 miljard Braziliaanse real (bijna $ 3,7 miljard) moet terugbetalen. Dit bedrag zal worden overgemaakt aan meer dan 122.000 investeerders en schuldeisers die het slachtoffer zijn geworden van zijn frauduleuze crypto-investerings-plan.

MicroStrategy koopt 301 bitcoin tegen koers van $19.851 per stuk

MicroStrategy koopt opnieuw extra bitcoin. Het is een relatief kleine aankoop van $6 miljoen voor 30`1 BTC. De stukprijs ligt op $19.851, dat is een stuk lager dan het gemiddelde.

MicroStrategy kocht in totaal al meer dan 130.000 bitcoin. De gemiddelde aankoopprijs ligt boven de grens van $30.000. Op papier staat de positie dus onder water. MicroStrategy is beursgenoteerd en moet dit soort investeringen rapporteren. Het bedrijf van Michael Saylor en consorten meldt de aankoop bij de SEC.

Binance richt een nieuwe wereldwijde adviesraad op

Binance start met een internationale adviesraad om te voldoen aan regels. De cryptobeurs wil aan de hand van voormalig ambtenaren en financiële bollebozen. Zij moeten Binance helpen om aan de goede kant te blijven van toezichthouders en regelgevers.

Binance is sinds de start van 2017 een platform waar je van alles kunt vinden. Van relatief simpele bitcoin handel tot aan de meest vage tokens en constructies. Langzaam maar zeker werkt het handelsplatform echter ook aan tal van extra regels. Zo moet je in Nederland tegenwoordig, net als bij andere bedrijven, veel gegevens delen voordat je rustig bitcoin kunt kopen en verkopen.

Analist die de correcties van 2022 voorspelde, verwacht nu een bitcoin rally

De analist die eerder de koersdalingen voor 2022 voorspelde, verwacht voor de komende dagen een rally van bitcoin. Het gaat om de analist Capo, die een following van ruim 500.000 mensen opbouwde op Twitter. Volgens Capo is bitcoin uit een diagonale weerstand gebroken en op weg om zijn target van 23.000 dollar te bereiken.

De uitbraak van bitcoin vond volgens Capo plaats na het vormen van een lokale bodem vanwege een dalend verkoopvolume. “Meer bitcoin bijgekocht. De risico/beloning verhouding staat op 2,75 en het totale risico op deze trade is 3 procent”, aldus Capo over de manier waarop hij deze situatie aanvliegt.

Belastingdienst in VS jaagt op belastingontduikers met bitcoin

De Amerikaanse belastingdienst wil een aantal belastingontduikers pakken. Niets nieuws, maar het gaat deze keer om een connectie met een cryptobroker genaamd SFOX.

De Internal Revenue Service (IRS) wil weten wie er geld naar deze partij heeft gestuurd. Het gaat specifiek om klanten van de Safra Bank. Zij moeten de gegevens overhandigen van klanten die ooit geld hebben gestuurd naar SFOX.

Rente stijgt in Amerika opnieuw met 75 basispunten

Een groepje bankiers in de Verenigde Staten heeft zich weer beraamd over het monetair beleid voor de komende maanden. Vandaag was er weer een FOMC-meeting.

Dit is een bijeenkomst van het Federal Open Market Committee. De groep met centraal bankiers van de Amerikaanse Federal Reserve bepaalt dan de nieuwe rentetarieven.

Er gebeurde wat werd voorspeld: de rentes zijn verder opgeschroefd met 75 basispunten. Daardoor komt de federal funds rate nu uit op 3.25%.

Bitcoin Focus: Doemscenario voor de toekomst?

Wat een week! De zittingen van de rechtszaak van Hodlonaut (waar het vorige week over ging) zijn klaar. Uiterlijk 8 november is er een uitspraak, dan hoor je meer.

Deze week was er een groot onderzoek naar transactiekosten, daar gaat een groot deel (4 stukken) van deze Bitcoin Focus over. Verder lees je over bitcoinadoptie, centrale banken, fractioneel bankieren en meer!

Bitcoin Focus heeft ook een Premium-editie waar we nog veel dieper ingaan op onderwerpen. Superleerzaam! Deze week ging het onder andere over de uitspraak Bitcoin fixes this. Klopt dat altijd?

Lees meer over:
weekoverzicht

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers verwachting Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

bitcoin etf Nieuws
Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog

De Spot Bitcoin ETF van het grote VanEck kende gisteren een hele bijzondere dag. Het...

Michael Saylor MicroStrategy Bitcoin
Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun...

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

Lees meer