Week in Bitcoin: Celsius valt om, de euro daalt en regeldrang

De week van bitcoin zat weer vol met opmerkelijk nieuws. We hebben het belangrijkste voor je op een rij gezet.

Wat gebeurde er onder andere deze week?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  1. De euro is zwak tegenover de dollar
  2. Celsius valt om. Dat heeft gevolgen voor andere bedrijven
  3. Amerika en Europa willen meer regeltjes

Euro duikt onder prijs van dollar

De koers van de euro dook vandaag even onder de prijs van een dollar. Het piept en het kraakt bij de munt van Europa. Het betekent simpelweg dat de wisselkoers minder voordelig is als je van euro naar dollars wil.

De euro werd ingevoerd in 1999. De eerste drie jaar ging het om een valuta die nog niet echt zichtbaar was. Het werd voornamelijk gebruikt voor elektronisch betalingsverkeer en voor boekhoudkundige doeleinden.

Pariteit euro en dollar

Wat houdt die "Doom Loop" in? De dalende euro bereikte voor het eerst in 20 jaar pariteit met de dollar. Een zwakkere euro is te verklaren, want er is nog steeds een conflict tussen Rusland en Oekraïne. De Russische leider Poetin heeft de westerse landen tegen de muur gezet door de gaskraan dicht te draaien. Echter, de Europese Centrale Bank (ECB) is zeer terughoudend en heeft nog geen effectieve maatregel kunnen nemen om de oplopende energieprijzen een wacht toe te roepen. Met name Duitsland is afhankelijk van Russisch gas.

De "Doom Loop" is onderdeel van het scenario waarin de euro en de Amerikaanse dollar in waarde dalen in vergelijking met goud en Bitcoin. Dit scenario begon zich af te spelen toen Rusland afgesneden is van het internationale financiële systeem. Hayes verwacht dat de komende tien jaar landen en mensen liever grondstoffen kopen dan fiat valuta zoals de dollar, euro of de yen.

Cryptobank Celsius vraagt uitstel van betaling aan

Cryptobank Celsius heeft surseance van betaling aangevraagd bij de financiële toezichthouders. Dat maakt de firma in een persbericht bekend. Dat gaat in Amerika via een zogenaamde Chapter 11 aanvraag, eigenlijk een laatste strohalm vóór een faillissement. De federale rechtbank in New York stopt nu tijdelijk de vorderingen van schuldeisers.

Bitcoin hardware wallet Trezor populairder na drama bij Celsius

Het bedrijf achter Trezor, een van de bekendste hardware wallets, ziet een "significante belangstelling voor hun producten". Na onrust over de solvabiliteit van cryptobedrijven en bevroren cryptoplatforms, overwegen steeds meer mensen om hun bitcoin in eigen beheer te nemen.

Bewindvoerders mogen verdwenen directeuren van 3AC dagvaarden

De bewindvoerders van Three Arrows Capital (3AC) kunnen de oprichters van het hedgefonds dagvaarden. Dat zegt een Amerikaanse rechter.

Adam Goldberg, een van de bewindvoerders, geeft aan dat hij momenteel niet weet waar de belangrijkste personen van de organisatie zich bevinden.

Amerikaanse ministerie van financiën vraagt publiek om commentaar op Biden's crypto-beleid

Op dinsdag heeft het Amerikaanse ministerie van financiën aangekondigd een open uitnodiging tot commentaar uit te zetten voor het crypto-beleid van president Joe Biden. Hiermee hoopt het ministerie van de "wijsheid van de massa" te kunnen profiteren in het vormen van hun beleid en op basis daarvan het opstellen van eventuele nieuwe regels.

Rusland publiceert wet over betalingen met bitcoin

Bitcoin gebruikers in Rusland krijgen het moeilijker. President Vladimir Putin zette zijn handtekening onder een wet voor het gebruik van bitcoin als betaalmiddel. En je knt het wel raden: dat zijn geen positieve regeltjes.

Het wetsvoorstel is te vinden op de overheidswebsite van de Russen. Het is uiteraard in het Russisch, dus we moeten het doen met Google Translate.

Cryptowet aangenomen Paraguay, regels voor bitcoin mining bedrijven

Eerder deze week keurde de Paraguayaanse senaat een wet goed over cryptocurrency's. Het stelt bitcoin mining bedrijven in staat om extra elektriciteit te gebruiken die in het land wordt geproduceerd. De voorwaarde is wel dat de kosten die niet hoger zijn dan 15% boven het industriële tarief.

Blog: Craig Wright is niet Satoshi Nakamoto

Toch zijn er nog steeds mensen die dit wel geloven. Zij denken dat bijvoorbeeld omdat er geen andere, betere of meer overtuigende kandidaat voor de Satoshi Nakamoto positie voor het voetlicht is getreden en zich als zodanig heeft bekend gemaakt. In principe klopt dit; we weten van nog ongeveer een tiental andere Satoshi toneelspelers die het nog slechter doen in hun toneelspel als Craig Wright. Nog slechter? Ja, dat kan. Daar kan ik een andere keer nog wel eens een paar hilarische voorbeelden van geven.

Kaartenhuizen, nieuwe devs & 5-jaar Bitcoin Sign Guy in Hup Bitcoin

In deze Hup Bitcoin bespreken we de laatste bitcoin nieuwtjes.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...