Week in Bitcoin: El Salvador, Plan B, Mount Gox, ECB en de lira implodeert

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Turkse lira levert nog eens 6% in op één dag. Is Bitcoin de oplossing?

De monetaire lijdensweg voor de inwoners van Turkije is nog niet voorbij. In één dag daalde de waarde van de lira, en daarmee ook het spaargeld van de Turken, met maar liefst 6%. Daarmee bereikt de nationale valuta een nieuw dieptepunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amerikaanse belastingdienst neemt $3,5 miljard aan cryptomunten in beslag

In het fiscale jaar 2021 heeft de Internal Revenue Service Criminal Investigation (IRS-CI) beslag gelegd op een totaal van $3,5 miljard aan cryptovaluta.

Dit vertegenwoordigt 93% van de waarde van alle inbeslagnames door de Belastingdienst, aldus de IRS zelf.

Slachtoffers van Mt.Gox krijgen 150.000 bitcoin terug

Het rehabilitatieplan om de crediteuren van het gevallen beursplatform Mt.Gox te compenseren is in kannen en kruiken na de laatste bevestiging van de Japanse rechter.

Volgens de curator van Mt.Gox is het plan nu helemaal afgestempeld en bindend. De bevestiging van de rechter is de laatste stap geweest van een proces dat begon in 2018 naar aanleiding van een petitie van de crediteuren.

Europese Centrale Bank waarschuwt opnieuw voor bitcoinmarkt in nieuw rapport

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de 'cryptomarkt' opgenomen in een lijst van mogelijke factoren die kunnen zorgen voor meer financiële instabiliteit. De ECB waarschuwt hiervoor in een nieuw rapport.

Onbekende wallet verstuurt ruim $990 miljoen in bitcoin

Een onbekend iemand verstuurde afgelopen week ruim 15.000 bitcoin (BTC).

Bitcoin is een open geldnetwerk. Daarbij hoort ook dat de boekhouding inzichtelijk is voor iedereen. Whale Alert is een platform dat de grote adressen en transacties op het netwerk in de gaten houdt. Eens in de zoveel tijd komt er een opmerkelijke transactie voorbij.

Vandaag is het een grote transactie ter waarde van ruim $990 miljoen dat stof doet opwaaien. Bitcoin miners verwerkte de transactie voor slechts 0,00001640 BTC (dat is ruim $1).

Plan B geeft voorspelling voor bitcoin prijs van $98.000 in november nog niet op

De pseudo-anonieme analist Plan B geeft niet op. De Nederlander sluit een prijs van $98.000 voor bitcoin in de maand november niet uit.

Plan B is in de wereld van bitcoin bekend geworden door verschillende modellen. De quant hanteert onder andere het stock-to-flow (S2F) model en twee minder bekende modellen (het floor model en on-chain model).

Met het floor model is bedoeld om de minimale prijs van BTC in kaart te brengen. Mocht bitcoin niet rond $98.000 staan aan het eind, dan lijkt dit model aan zijn einde gekomen.

El Salvador komt met wereldprimeur: een bitcoin stad gefinancierd met mining obligaties

Het land El Salvador heeft niet stilgezeten en komt met een serie van plannen.

Ze gaan een samenwerking aan met bitcoinbedrijf Blockstream voor de uitgifte van obligaties op de sidechain Liquid, een product van Blockstream.

Met de uitgifte van 1 miljard dollar van deze obligaties, dekt door inkomsten uit bitcoin mining in het land, financieren ze de bouw van een complete nieuwe "bitcoinstad".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...