Week in Bitcoin: minen van BTC via een vulkaan en de Fed ziet af van bitcoinverbod

317 totale weergaven

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

We hebben nieuws van de Federal Reserve, het minen van bitcoin via een vulkaan en oud bitcoin ontwikkelaar Gavin Andresen met een boude prijsuitspraak. Dat en nog veel meer in dit weekoverzicht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase-hack, 6.000 klanten gedupeerd

Cryptobeurs Coinbase is slachtoffer geworden van een hack. Het is iemand gelukt om cryptocurrency's van 6.000 klanten te stelen na een probleem met de beveilig van het handelsplatform.

Federal Reserve waagt zich niet aan bitcoinverbod

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, Jerome Powell, heeft aangegeven dat hij niet de intentie heeft op bitcoin en andere cryptocurrency's te verbieden. Al is hij wel van mening dat het tijd is voor regulering.

Wel wil Amerika dat uitgevers van stablecoins zoals Tether zich laten reguleren als financiële instelling.

Tesla topman Elon Musk roept ook op om de bitcoin markt met rust te laten.

Bitcoin wallet van El Salvador trekt elke minuut 180 nieuwe gebruikers

President Nayib Bukele van El Salvador lijkt met de dag actiever te worden op Twitter. Enkele uren geleden heeft hij weer van zich laten horen wat betreft de gebruikscijfers en prestaties van de Chivo wallet.

Bekijk hier alvast de trailer die onze redacteur Arnold Hubach ter plekke heeft geschoten in het land. Op 10 oktober is de première van deze documentaire.

Opmerkelijk: deze burgervader geeft alle gezinnen $1.000 aan bitcoin

De burgemeester Jayson Stewart van Cool Valley, een klein dorpje in de Amerikaanse staat Missouri, wil alle 1.500 inwoners bitcoin geven. Het gaat om $1.000 per huishouden. "We gaan ervoor zorgen dat mensen hun eigen BTC zo snel mogelijk kan opslaan".

Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.900 BTC

Het Lightning Netwerk gaat richting een totaal van 3.000 bitcoin (BTC) opgesloten in de duizenden (publieke) betaalkanalen.

Om precies te zijn staat er momenteel 2.910 BTC publiekelijk op het netwerk. Een nieuw record!

Glassnode registreert sinds 3 september een aantal kenmerken van deze belangrijke sublaag van bitcoin.

Week in Bitcoin: minen van BTC via een vulkaan en de Fed ziet af van bitcoinverbod

Voormalig Bitcoin ontwikkelaar doet boude prijsuitspraak

Gavin Andresen, iemand die een tijdlang aan het roer heeft gestaan als 'hoofdontwikkelaar' van Bitcoin, heeft recent in een blogpost zijn verwachtingen voor de toekomst uiteengezet.

Ook Chamath Palihapatiya doet een duit in het zakje met een voorspelling van $200.000 voor 2031.

Marty Bent noemt Chinees cryptoverbod extreem bullish voor bitcoin

De bekende podcaster en schrijver Marty Bent en medeoprichter van Great American Mining is van mening dat het Chinese verbod op mining enorm bullish is voor bitcoin op de lange termijn.

Tweet van de Week: minen van bitcoin via een vulkaan

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...