Week in Bitcoin: ETF in 2021, Donald Trump en deze miljardair geloven niet in bitcoin

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er de afgelopen week 35 allemaal gebeurd?

‘Bitcoin ETF ziet in oktober het levenslicht’

Er komt nog dit jaar een bitcoin exchange traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat stellen twee ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg Intelligence. Eind oktober moet de Securities & Exchange Commission zijn fiat hebben verleend.

Donald Trump: investeren in crypto is wachten op een ramp

Oud-president Donald Trump heeft zich afgelopen week weer eens
uitgesproken over cryptovaluta. De miljardair had er weinig goeds over
te zeggen.

‘Bitcoin is waardeloos, crypto gaat naar $0’, volgens deze miljardair

John Paulson heeft het niet zo op Bitcoin. De belegger en portfoliomanager kraakt de grootste cryptomunt vanwege het volatiele karakter. Intussen pleit hij voor investeringen in traditionele ‘veilige havens’ zoals goud.

Bitcoin handelaar in Amsterdam mishandeld en beroofd van 40.000 euro

Een man is in een Amsterdams hotel mishandeld en beroofd bij een bitcoin transactie in persoon.

Ruim 17.000 Bitcoin in één week weg bij exchanges

Met de
dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de
blockchain van BTC gebeurt.

Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke
signalen zien we on-chain?

Twitter start met bitcoin (BTC) betalingen

Twitter test momenteel de mogelijkheid om gebruikers een kleine fooi te geven in Bitcoin. Ze doen dit naar verluidt via de Strike-app van Jack Mallers.

El Salvador stemt in met Bitcoin trust van $150 miljoen

De afgevaardigden van de Finance Commission of the Legislative Assembly van El Salvador zijn tot een akkoord gekomen. Ze zijn het eens over het ​​Bitcoin trust van $150 miljoen. Dit moet de uitwisseling tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar vergemakkelijken.

Bitcoin Focus #8: Gehackt door een onschuldige kabel?

Een kersverse aflevering van de enige en grootste bitcoin only nieuwsbrief van Nederland: Bitcoin Focus met dedicated redacteur Marnix, op Telegram bekend als Klukluk.

Blijf op de hoogte als bitcoiner en lees zijn tips!

Wil je meer verhalen zoals deze? Schrijf je via deze link in voor Bitcoin Focus, onze wekelijkse bitcoin only nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.