Bitcoin (BTC) Update: Koers herstelt na korte daling onder $9.000

1032 totale weergaven

Met een beweging richting $9.800 maakte de koers van bitcoin (BTC) een gekke sprong afgelopen maandag. Ondanks de bearish signalen en het weinige volume binnen de consolidatie leek het toch kortstondig te lukken om wederom richting de $10.000 te stijgen.

Dat kwam er echter niet van en de koers viel terug naar $9.000 en verblijft momenteel weer in de consolidatie regio.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat de koers zich weer omhoog wist te drukken kwam redelijk onverwacht. En toont wederom aan hoe sterk de prijs zich momenteel weet te houden boven de alsmaar sterker wordende support op $9.000.

Een teken dat we waarschijnlijk nog niet klaar zijn voor een dip.

Bitcoin analyse

Ondanks dat we allemaal wel weten dat de Bitcoin markt gekke sprongen kan maken tegen alle TA in, kwam het toch onverwacht. Dat de koers richting $9.800 zonder enig volume uitbrak en wederom een test heeft gemaakt van het level vlak onder de belangrijke $10.000.

Dat deze test wederom een nieuwe lagere high maakt kunnen we tevens weer als een bearish signaal zien. Maar daaronder zien we ook sterke bullish signalen.

Om te beginnen zien we op de 4-uurgrafiek dat de support van $9.000 weinig ruimte geeft voor een verdere daling. De afgelopen weken blijft dit level zeer sterk overeind. Wellicht een sterk signaal dat die langverwachte dip het moeilijk gaat krijgen.

Wat kan betekenen dat als we een dip richting de $8.000 zullen zien, deze kortstondig kan zijn.

Bitcoin (BTC) Update: Koers herstelt na korte daling onder $9.000
Bitcoin 4h chart 25 juni 2020

Daarnaast is het wel goed om te zien dat ook $98.00 wederom teveel weerstand gaf en de koers naar beneden drukt. Een teken dat $10.000 nog steeds niet gebroken kan worden en de dip waarschijnlijk wel zal komen.

Al zit de koers weer tegen de lange consolidatiezone aan en kan het goed zijn dat de koers zich daar ook weer een tijd in zal begeven.

1-uurgrafiek

Op kortere timeframes zien we nog weinig duidelijkheid waar de koers heen zal gaan de komende uren. De EMA’s flippen van bearish naar bullish en terug, zonder daar dat de prijs zich daar veel van aantrekt. We zien wel dat het volume wat omhoog geschoten is.

Wat naast dat het grotere schommelingen weinig laat zien over de richting van de koers.

Bitcoin (BTC) Update: Koers herstelt na korte daling onder $9.000
Bitcoin 1h chart 25 juni 2020

Wat gaat bitcoin doen?

De grote strijd zit het hem in het breken van $9.000 of $9.800. Met daarbij nog steeds de meest voor de hand liggende dip, waar we een tijd op zitten te wachten. Deze kan laag in de $8.000 eindigen maar ook snel resulteren in een bounce terug omhoog.

Het breken van $9.800 ligt niet voor de hand, maar kan een tijdelijke doorbraak van $10.000 veroorzaken.

Een lastige week om duidelijkheid te zien op de markt. Waarbij we met een flinke uitbraak duidelijkheid zullen krijgen. Welke kant we op gaan is momenteel niet te zeggen. Maar de kans is zeer groot dat we in consolidatie tussen $9.300 en $9.500 zullen eindigen dit weekend.

De prijs van bitcoin in euro’s: