Ripple’s XRP kent flinke stijging

De prijs van cryptocurrency XRP, beter bekend als Ripple, kent de afgelopen dagen en zeker ook dit weekend een bijzondere stijging. In drie weken tijd kende de munt bijna een verdubbeling in waarde.
Volgens CoinMarketCap blijkt een groot deel van de handelsactiviteit in de op twee na grootste cryptomunt gecentreerd in de Koreaanse markten.

Ripple

XRP steeg de afgelopen 7 dagen het meest van de top tien grootste cryptovaluta gekeken naar marktwaarde. De afgelopen weken heeft Ripple bekend gemaakt dat zij verschillende kantoren opent in Azië. Specifiek in India, wereldwijd de grootste markt in geldoverdrachten, en Singapore, een van de leidende FinTech en trading hubs in de wereld.

Swell

Hoewel er niet een specifieke indicator te noemen is waarom XRP een krachtige stijging kent staat er van 16 tot 18 oktober voor Ripple wel ‘Swell’ op het programma. Dat betreft een FinTech conferentie in Toronto, georganiseerd door Ripple, met een focus op de blockchain technologie. Niemand minder dan oud-Fed voorzitter Ben Bernanke zal daar een keynote speech houden. Zo ook Timothy Berners-Lee, samen met de Vlaming Robert Cailliau, bedenker en grondlegger van het wereldwijde web (www).

Brad Garlinghouse

CEO Brad Garlinghouse gaf enkele dagen geleden op Quora aan dat er tijdens de conferentie een belangrijke aankondiging gedaan zal worden. Ook dat zou een verklaring van de stijging kunnen zijn.
Garlinghouse, oud directeur bij Yahoo en AOL, weet daarnaast het vuur ook warm te houden bij verschillende media als CNBC, Forbes en Bloomberg.

Bron: Cryptocoins News
Foto: Flickr / Official Leweb Photos

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!