Europese Unie zet in op blockchaintechnologie

22 landen van de Europese Unie hebben een verklaring getekend voor de oprichting van een Europees Blockchain Partnership. Regulatoren, bedrijven en andere instanties tonen steeds meer interesse in cryptocurrency’s en de onderliggende blockchaintechnologie.

Doel van de samenwerking

Deze internationale samenwerking is er op gericht om als Europa een mooie plek te krijgen in de wereld op het gebied van blockchaintechnologie. De deelnemende landen gaan kennis en ervaringen uitwisselen op het gebied van techniek en wetgeving. Ook moeten er Europabreed verschillende blockchainapplicaties worden gebouwd.
Mariya Gabriel, commissaris van Digital Economy and Society, is in zijn statement enorm enthousiast.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de toekomst gaan alle overheidsdiensten blockchaintechnologie gebruiken. Blockchain is een geweldige mogelijkheid voor Europa om opnieuw te kijken naar informatie systemen. Maar ook om het vertrouwen in en de bescherming van persoonlijke data te promoten. En het schept nieuwe kansen in het bedrijfsleven. Het is goed voor burgers, overheidsdiensten en bedrijven. De samenwerking maakt het mogelijk om als leden van de Europa Unie samen te werken om de enorme potentie van blockchaintechnologie te benutten.

Deelnemers en plannen

De volgende landen hebben de verklaring ondertekend:

Leden van de EU die niet hebben getekend, zoals Hongarije, mogen achteraf nog steeds meedoen met de samenwerking. De Commissie is van plan om de komende periode nog 300 miljoen euro te investeren in het bevorderen van de ontwikkeling van deze techniek.

Bron: Bitcoinist
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
EUsamenwerking

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...