Facebook

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin whitepaper 10 jaar. Hoe wordt dat gevierd?

Column – De Bitcoin whitepaper bestond gisteren 10 jaar! Reden voor feest over de hele wereld in de crypto-communities. In de whitepaper  (ga het lezen!) staat beschreven hoe Bitcoin de financiële systemen zou moeten veranderen door een elektronisch betaalmiddel te zijn. Hoe werd dat gevierd? En waar zijn we tien jaar later aanbeland? Is Bitcoin een doorslaand succes of is er nog heel veel werk te verzetten?

Bitcoin herdenking

In Amsterdam waren er verschillende evenementen. In licht van de Maand van de Geschiedenis en het thema Opstand hebben Financieel Erfgoed en Bitonic een herdenkingsmoment voor de tienjarige viering van de Bitcoin whitepaper. Met een drankje in de hand kon men het samen vieren. Verder werd een lezing gegeven over het historisch belang van Bitcoin en waarom die zo belangrijk is. Het was ook mogelijk om op A4 jouw eigen eerste ervaringen in te leveren. De verhalen werden samengebundeld en bewaard voor de toekomstige generaties. Het coolste was misschien wel dat een whitepaper werd uitgedeeld in de vorm van een paspoort!

House of Nakamoto

In het “House of Nakamoto” was er ook een borrel geregeld door BTC.com & friends. Hier kon in een leuk gezelschap een drankje en een hapje worden gedaan. House of Nakamoto is een pop-up store in Amsterdam. Hier kun je onder andere Bitcoins kopen via een ATM en allerlei andere merchandise en starterskit.

Bitcoin als betaalmiddel

Het was supertof om bij deze evenementen aanwezig te zijn. Het is mooi om te zien dat ondanks de bear market er nog interesse is en werk wordt verzet om Bitcoin tot een groter succes te maken. In de afgelopen tien jaar is er al veel gebeurd voor Bitcoin als betaalmiddel. Van een pizza die 10.000 bitcoin kostte tot betalingen in Silk Road. Bitcoin lijkt nu vooral een store of value te zijn. Maar hoe zal dat zijn in de komende tien jaar? Naast het lightning network voor veel en snelle betalingen en Rootstock voor smart contracts zijn er talloze ontwikkelingen om van Bitcoin het alternatief te maken in het financiële systeem. Ik kijk met veel interesse naar de toekomst!

PS: Pas op! Initiative Q doet zijn ronde over het internet. Alles wijst erop dat het een pyramide-scheme is. Pas er dus mee op en ga er vanuit dat je er geld mee gaat verliezen.

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Lezersactie

Om het eerste column van de Bitcoin Consultant te vieren krijgt iedereen t/m 31 oktober 20% korting bij gebruik van zijn diensten. Interesse? Stuur een mail naar redactie@bitcoinmagazine.nl.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!