$210 miljoen voor crypto token sales in Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) staan uit het niets op één als het gaat om de verkoop van digitale tokens (ofwel digital tokens). Dit jaar werden er in totaal voor $210 miljoen aan cryptocurrency en/of tokens verkocht in het land. Daarmee staat het dit jaar ruim op de eerste plaats. Dit meldt Bloomberg.

Token sales

Ondanks de slechte naam van Initial Coin Offerings (ICO’s) worden er nog steeds enorme bedragen opgehaald voor sommige digitale tokens. In de VAE is dit jaar voor ruim $210 miljoen opgehaald, dat is meer dan het dubbele dan de nummer twee op de lijst: de Kaaimaneilanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amerika en Nederland

Volgens de cijfers van CoinSchedule staan de Verenigde Staten op plek zeven dit jaar, terwijl zij vorig jaar veruit het meeste geld in laatje brachten voor de uitgevers van de digitale tokens. Nederland staat op de tiende plek, in ons land werd voor ruim $16 miljoen opgehaald.

Weg uit de USA

De ceo van CoinSchedule, Alex Buelau, liet aan in een email aan Bloomberg weten dat de daling van Amerika op de lijst vooral te maken heeft met nieuwe regelgeving. Regelmakers worden steeds strenger tegenover ICO’s en cryptobedrijven in het algemeen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Alex Buelau”]De verhuizing vanuit de Verenigde Staten door zorgen over de regelgeving zal alleen maar toenemen.[/penci_blockquote]

Zo werd de aanvraag voor een BitLicense van Bittrex nog afgewezen in New York. Overigens zijn de regels niet onoverkomelijk: Bitstamp kreeg wél een licentie.

Grote sprong

De grote sprong van de Verenigde Arabische Emiraten is vooral te danken aan twee grote verkopen. GCBIB is bezig met het bouwen van applicaties voor banken en verzekeringsmaatschappijen die werken met cryptocurrency’s, zij haalde $142 miljoen op.

Het tweede belangrijke project is Bolton Coin, dit is een manier om te investeren in cryptocurrency mining en vastgoed. Daar werd in totaal $67 miljoen opgehaald voor hun digitale tokens. Singapore leidt de ranglijsten qua aantallen. Op nummer twee en drie in dat lijstje staan Groot-Britannië en de Kaaimaneilanden.

Lees meer over:
Amerika

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...