binance cryptobeurs facebook libra cryptomunt blockchain

Binance overweegt ‘node’ te worden van Facebook blockchain Libra

Binance overweegt een ‘node’ te kopen van $10 miljoen bij de Libra Association. Deze associatie beheert de blockchain Libra en de gelijknamige cryptomunt, waar Facebook de initiatiefnemer van is. Gin Chao, Chief Strategy Officer bij Binance, doet deze uitspraak tijdens de FinTech Junction Conference in Tel Aviv.

Facebook Libra

Vorige week heeft Facebook haar plannen voor een cryptomunt Libra en de gelijknamige (open) blockchain ontvouwd. Op dit moment zijn er 23 ‘nodes’ of knooppunten vergeven. Uiteindelijk moeten er ca. honderd nodes komen.

Ter vergelijking: bitcoin heeft naar verluidt ca. 10.000 operationele knooppunten.

De Libra Association in Zwitserland is onder meer fondsbeheerder van de kapitaalreserves van het netwerken. Klinkende namen als Uber, eBay en Vodafone hebben een node, maar ook cryptobeurs Coinbase. Elke firma betaalt $10 miljoen voor een ‘node’ om de transacties op het netwerk te valideren.

Chao zegt in een interview met Cryptopotato:

“We zijn het zeker aan het overwegen. Dus we gaan een poging doen om een ‘node’ te verkrijgen. Of we worden toegelaten, gaan we ervaren’.

Chao ziet de ontwikkeling van Libra als een positieve ontwikkeling voor de adoptie van blockchaintechnologie en cryptovaluta.

“Het is zeker een goede ontwikkeling. Zodra een dergelijk groot en machtig bedrijf deze industrie binnenstapt, geeft dat blockchain en cryptovaluta meer gewicht. Of Libra nu succesvol wordt of niet, het is sowieso goed.”

Volgens hem is het te prijzen dat Binance een internationale focus heeft met de cryptomunt.

“Ze hebben een internationale aanpak en dat is goed. De stablecoin is gedekt door de Amerikaanse dollar en een mandje van andere valuta. Ik vind dat ze hun stablecoin goed geconfigureerd hebben.”

Volgens Chao is Libra zelfs ‘de beste brug voor de adoptie van cryptomunten. Hij zegt: ‘Het laat namelijk een use case zien en Facebook ziet het als een vehikel voor haar producten en diensten’.

Politieke weerstand

Tegen de plannen van Facebook bestaat weerstand vanuit overheden en centrale banken. Zo eist een invloedrijke bankcommissie in de VS dat Facebook de ontwikkeling tijdelijk stopzet. Rusland heeft aangegeven dat Libra niet wordt goedgekeurd in haar land.

Europarlementariërs zetten onder meer vraagtekens wat Facebook met de betalingsgegevens van klanten van plan is. De Bank voor Internationale Betalingen ziet Libra ‘als een nieuw gevaar voor banken’.

Facebook zelf sluit grote delen van de wereld ook zelf uit. Zo wordt de Calibra wallet niet uitgerold in China en India.

Bron: Cryptopatato

 

 

Mis niks meer!

Invalid email address