Bitcoin (BTC) op $9.753. Ook grote altcoins kleuren rood

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $9.753. Dat is ruim 3% lager dan op hetzelfde moment gisteren.

Benieuwd naar de mogelijke scenario's? Lees dan onze laatste bitcoin prijsanalyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dominantie van bitcoin blijft hoog. Met een gehele marktkapitalisatie van bijna $174 miljard heeft de grootste cryptomunt 64.5% van de markt in handen.

Altcoins

De gehele top tien kleurt wederom rood vandaag. Wel is het opvallend dat de top vijf in zijn geheel iets beter presteert dan bitcoin vandaag. Ethereum, XRP, Litecoin en Bitcoin Cash pakken allemaal een klein beetje waarde in Satoshi's terug.

Maar de munten hebben nog een lange weg te gaan. Ether is een goed voorbeeld daarvan, de cryptomunt staat nog 85% lager dan zijn all time high tegenover bitcoin.

Interview Bobby Lee

Bobby Lee is een oudgediende in de wereld van cryptocurrency. Wij spraken met hem in Malta over regulatie van cryptobeurzen, de manipulatie van de bitcoinprijs en nog meer andere interessante zaken.

Bobby Lee vindt marktmanipulatie een kwestie van perspectief.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Bobby Lee"]“Het woord manipulatie is subjectief. Als jij iets doet en ik vind dat oké, dan noem ik dat ‘action’. Als ik dat niet leuk vind, noem ik het ‘manipulatie’. Als jij mij met dit interview forceert om dingen te zeggen of om zinnen af te kappen, dan manipuleer jij mij door middel van de microfoon. Jij vind misschien van niet, maar ik van wel.”[/penci_blockquote]

Cryptotwitter

Wat zeggen de mensen op cryptotwitter? Een kleine greep uit het aanbod.

Volgens deze cijfers van BitDealer_ is januari de maand waar je investering in bitcoin het minste groeit. Terwijl november als beste maand uit de bus komt.

Josh Rager zei dat we op moesten letten bij een daling onder $9.906. Opletten geblazen nu dus!

Wil je mensen over een paar duizend jaar eens lekker in de maling nemen? Overweeg dan net als Francis Pouliot een paar nep bitcoin private keys ergens veilig op te slaan. Wie weet wanneer iemand het tegenkomt.

Tradermayne voorziet een positie scenario voor bitcoin.

Crypto Michaël heeft nog altijd vertrouwen in altcoins. Gaat hij gelijk krijgen of kun je beter bij altcoins wegblijven?

Daarnaast ziet Michaël BTC nog verder dalen voordat het weer omhoog gaat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...