ripple xrp koers crypto alert videogames crypto update

Gaat Ripple (XRP) een nieuwe parabolische groei doormaken?

Gaat Ripple (XRP) een plotselinge koersstijging doormaken? Volgens enkele analisten ‘ziet de grafiek er goed uit’ en lijken de kopers (‘bulls’) de controle over te nemen van de verkopers (‘bears’).

Ripple (XRP)

Op fundamenteel niveau is Ripple een andere cryptomunt dan bitcoin (BTC). Het netwerk en de organisatie bij Ripple is centraal aangestuurd. Ook heeft Ripple nog een groot deel van de XRP token in eigen bezit.

Op dit moment circuleert 42,5 miljard in de markt. De overige 57,5 miljard is in handen van Ripple.

Vandaag is kleine batch van één miljard XRP vrijgegeven aan de markt. Ripple heeft heel veel XRP in eigen beheer en geeft mondjesmaat hun voorraad vrij in de markt.

Een beperkte voorraad betekent ook dat een beperkter aantal beleggers invloed uitoefenen op de koers. Het maakt de koers van XRP soms erg volatiel.

Recentelijk laat het bedrijf ook van zich spreken. Ripple (XRP) en hun Japanse partner SBI Group sluiten een deal met zeven Japanse banken voor de Money Tap app. De app is vergelijkbaar met betaalapp Tikkie, maar draait op Ripplenet.

Recentelijk heeft Ripple $50 miljoen gestoken in MoneyGram, waarmee het nauw gaat samenwerken. Maar ook concurrent Western Union zegt te blijven testen met Ripplenet.

Ripple is ook aanwezig op de belangrijke G20-top. Ze hebben Dilip Rao, Global Head of Infrastructure bij Ripple, afgevaardigd als spreker.

Koers XRP

Bitcoin lijkt af te koelen en schommelt bij de $11.000. Sommige analisten zien dit als een aankondiging van altseason, waarbij de dominantie van bitcoin afneemt.

Die claim lijkt vooralsnog prematuur. Wel stijgen dat bepaalde cryptomunten ten opzichte van bitcoin als we kijken naar satoshi’s (sats, eenheden van bitcoin, red).

XRP geldt stiekem als een lievelingetje van fulltime traders. De koers lijkt goed in te schatten voor ervaren traders. De populaire analist Eric Choe zegt er dit over:

Crypto Michaël ziet mogelijkheden voor XRP en verwijst naar twee eerdere momenten uit de historie van XRP, toen er sprake was van een ‘bullish divergence’. Dat is een punt waarop ‘bears’ de controle verliezen van de ‘bulls’, vaak het einde van bearmarkt.

Als we kijken naar de prestaties van XRP in 2019, dan blijven deze enigszins achter bij andere ‘majors’. Dit zijn de prestaties in dollarwaarde overigens.

1 week -11.41%
1 maand -5.63%
3 maanden +21.99%
1 jaar -10.88%
5 jaar +9285.80%

Kijken we naar de prestaties van XRP van de afgelopen 24 uur, dan stijgt de koers met 1,1% ten opzichte van bitcoin. Is dit een opmaat naar een verdere stijging?

Ook hier geldt: historische prestaties zijn géén garantie voor de toekomst. 

Bronnen: Messari.io / Bitcoinwisdom.io / Ethereum World News

NB. Dit is géén financieel advies. De auteur van dit artikel bezit cryptomunten. 

 

Mis niks meer!

Invalid email address