Update – Bitcoin bank wil 87 miljoen euro aan vers kapitaal binnenhengelen

Update – Het Zwitserse SEBA wil in een tweede financieringsronde 87 miljoen euro aan vers geld aantrekken. Dat meldt Financial News Londen op basis van bronnen bij de digitale assetbank.

In de eerste rond wisten de Zwitsers al ruim 92 miljoen euro op te halen. Ze omschrijven zichzelf als de bank ‘van de nieuwe economie’. Een van de diensten zijn bancaire diensten voor crypto – en blockchainbedrijven, die in sommige landen lastig aan een rekening kunnen komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook richt men zich op de retailmarkt om traditionele beleggers over te halen bitcoin of andere cryptovaluta te kopen. SEBA is daarmee de custodian, de beheerder van deze bitcoin, een contrast met de bitcoiner die zelf zijn private keys wilt beheren.

Het nieuwe kapitaal is vooral nodig om snel te groeien en uit te breiden naar diverse Europese landen. Het is vooralsnog onduidelijk of Nederland daar ook toe behoort. Kiest SEBA daarvoor, dan dienen zij ook compliant te zijn aan de aankomende wet – en regelgeving onder de Wwft.

De Eerste Kamer neemt daarover binnenkort een besluit. De verwachting is dat buitenlandse spelers ook gaan registreren bij de Nederlandsche Bank, die toezicht op de sector gaat houden.

12 december 2019

De Zwitserse cryptobank SEBA wil mogelijk met bitcoin bankrekeningen ook de Nederlandse markt gaan veroveren. Het bedrijf mikt in eerste instantie op de zakelijke markt in diverse Europese landen.

In Zwitserland doet onder meer de private bank Julius Baer al zaken met SEBA. Dat maakt SEBA bekend aan The Block Crypto.

Cryptobank SEBA breidt uit naar Nederland

De andere landen waar SEBA gaat uitbreiden zijn: Singapore, Hong Kong, Verenigd Koninkrijk., Italië, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Portugal. De cryptobank, opgericht in april 2018, heeft vorige maand van toezichthouder FINMA een volledige banklicentie bemachtigd.

In een statement zegt de bank:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Tien jaar na het ontstaan van bitcoin, is er nog steeds een enorm gat tussen de traditionele bankenwereld en wat we decentrale finance noemen anderzijds’. [/penci_blockquote]

Zwitserland geldt als een land met een cryptovriendelijk regime. Onder meer in de regio Zurich en Zug zijn in toenemende mate crypto – en blockchainbedrijven gevestigd. Zowel de landelijke als de regionale overheden willen een klimaat creëren om dit nieuwe ecosysteem de ruimte te bieden.

Wat kan SEBA concreet voor de zakelijke klanten betekenen? Ze bieden nu al een mobiele cryptowallet aan en een debit en credit card gekoppeld aan cryptovaluta.

Bij de pomp afrekenen met bitcoin dus. Jij rekent af met bitcoin, de pomphouder ontvangt – in dit geval – Zwitserse Frank. Daarnaast biedt SEBA ook bankrekeningen aan voor zowel bedrijven als medewerkers van deze bedrijven, die gewend zijn om hun salaris ook in crypto te ontvangen.

Een van de concurrenten is het eveneens Zwitserse Sygnum, die ook met een banklicentie op zak snel wil groeien. Ze zijn onder meer actief in Singapore.

SolarisBank en ABN AMRO

Het is een algemeen bekend probleem dat Nederlandse cryptobedrijven géén zakelijke bankrekening kunnen openen in Nederland.

Deze week werd ook bekend dat SolarisBank in Duitsland bitcoin en andere cryptovaluta gaat verkopen, zowel op de zakelijke markt als retailklanten.

Per 1 januari 2020 kunnen financiële instellingen bij de Oosterburen deze producten en diensten (bijvoorbeeld een bitcoin wallet) gereguleerd gaan aanbieden.

De cryptomarkt is momenteel vooral retail gedreven. Institutionele beleggers zijn nog afwachtend als het op crypto aankomt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

5th scape presale Persberichten
5th Scape Wekt FOMO Op Met Presale: Kan Deze Nieuwe VR Coin Concurreren Met Decentraland En Sandbox

In een kort tijdsbestek is 5th Scape ($5SCAPE) een crypto hype geworden. De VR- en...

Nieuws
Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
“Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

Bitcoin whales Nieuws
Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

Lees meer