Bitcoin (BTC) over 120 jaar: miners krijgen slechts 1 sat(oshi) als block reward

Met de halving van Bitcoin voor de deur, kijken er steeds meer mensen hoe het zit met de vergoedingen die miners krijgen. In 2020 verandert dit van 12,5 BTC per block naar 6,25 BTC. Gedurende de komende decennia zullen er nog meer halvings plaats gaan vinden.

We gaan dan zelfs ooit op een moment komen dat de halvering stopt. Dat zal rond het jaar 2140 zijn. Maar wat vlak daarvoor gebeurt, is misschien wel net zo interessant.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining

Wat kunnen we zeggen over de mining van Bitcoin over iets meer dan 100 jaar? Er is een ding dat nagenoeg zeker is: miners zullen dan 1 satoshi (sat) per block verdienen. Dit zullen tevens de laatste BTC zijn die in omloop gebracht zullen worden.

Ben je niet bekend met de halving? Lees dan hier de crypto 101.

Elke 210.000 blocks gaat de vergoeding voor de miners omlaag. Gezien ieder blok ongeveer 10 minuten duurt, kun je berekenen dat er ongeveer iedere vier jaar een halving zal zijn.

De eerstvolgende keer dat dit gaat gebeuren is april (of eventueel mei) 2020. Als dit patroon zich blijft herhalen, zal in 2140 de gehele supply van Bitcoin zijn vrijgegeven.

De mining reward is dan dus 1 sat. Dit staat gelijk aan 1 honderd miljoenste deel van een BTC, wat dus 0.00000001 BTC is.

Schaarste van BTC

Zoals je in bovenstaande tweet kunt zien, zitten we nog maar in de derde cycle. Satoshi Nakamoto en enkele andere ‘vroege miners’ verdienden nog 50 BTC voor ieder geminede block. Met de prijs van vandaag komt dat neer op $420.650 per 10 minuten.

Het protocol is zo bedacht, dat de asset steeds schaarser wordt. Als het goed is, zal de (relatieve) vraag van Bitcoin als maar toenemen. De ingeprogrammeerde schaarste is ook het aspect wat Bitcoin uniek maakt vergeleken met fiatgeld en andere kostbare metalen.

Bitcoin (BTC) over 120 jaar: miners krijgen slechts 1 sat(oshi) als block reward

Tot zo ver nog niet echt iets heel nieuws. Maar het aardige is dus dat de sat die wij op dit moment nog vaak ‘vergeten’, in 2140 een van hele andere betekenis kan (of zal) hebben.

De sat krijgt het laatste jaar steeds meer aandacht. De term #stackingsats is een hele bekende onder de hodlers. Ook op het Lightning Netwerk is de sat al helemaal ingeburgerd.

Van Bitcoin naar sat

De sat gaat de komende decennia dus een hele belangrijke rol innemen in de digitale economie. Althans, dat is wat steeds meer cryptofanaten verwachten. Er gaan zelfs berekeningen in de rondte die beargumenteren dat Bitcoin $4.205.714 zal zijn in 2140.

Dit is natuurlijk pure speculoos. Feit is wel dat we misschien iets voorzichter om moeten gaan met een sat. Deze sat heeft voor een miner in 2140 namelijk een hele andere waarde dan hoe wij daar nu vaak mee omgaan.

Het is natuurlijk onmogelijk om te bedenken hoe de digiale economie er over meer dan 100 jaar uit ziet. Het is echter wel leuk om te zien hoe de orde van grootte te zijne tijd helemaal anders kan zijn. Buy Bitcoin, Stacking Sats!

Hoe ziet de Bitcoin wereld er volgens jou over 120 jaar uit? Kom gezellig langs in onze Telegram chat en discussieer mee!

Er zijn nu overigens al landen waar een cent minder waard is dan een sat. In Vietnam heeft de dong bijvoorbeeld een waarde van 0,000039 euro. De waarde van één sat is op dit moment 0.000076. Lees hier meer landen waarin de sat al een qua orde van grootte al een hele andere betekenis heeft.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer