CME mikt met bitcoin opties op Chinese traders en miners

Chicago Mercantile Exchange (CME) verwacht dat er vooral uit China vraagt is naar bitcoin (BTC) opties. Ze mikken expliciet op traders en miners uit het land.

Bitcoin (BTC) opties

De derivatenbeurs uit Chicago kondigde onlangs deze nieuwe stap aan. Eind 2017 introduceerde CME de bitcoin futures (op het hoogtepunt van de markt) en dat is toch wel een succes gebleken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het eerste kwartaal van 2020 komen er daarnaast opties aan op de bestaande future contracten.

Met een optie kan een handelaar speculeren op een hogere of lagere koers van bitcoin. Elk optiecontract krijgt een bepaalde waarde. De onderliggende future-contracten bieden de opties de benodigde liquiditeit.

Een financieel product gebaseerd op een bestaand financieel product dus.

Lees ook: Bitcoin Futures van CME breken records: dagvolume van $370 miljoen

Futures volume

CME draait nu al ruim zevenduizend future contracten per dag, een volume van ca. $370 miljoen.

Dit jaar, met de opmars van bitcoin (ca. 125% rendement in 2019), is ook de populariteit van de futures toegenomen.

De futures bij CME worden ‘gesettled’ in Amerikaanse dollar en niet in bitcoin (BTC), zoals bij Bakkt het geval is. Elk futurecontract bij CME staat voor vijf bitcoin, maar daarvoor hoeft speculant ‘maar’ 43% cash in te leggen.

Dus vijf bitcoin is ca. 43 duizend dollar waard, maar daarvoor is ca. een inleg nodig van iets meer dan 18 duizend dollar.

Met name handelaren uit Azië en Europa maken hier gretig gebruik van, verklapt Tim McCourt, ‘global head of equity index’ in een interview met de South China Morning Post (SCMP).

McCourt licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Futures geeft je één-op-één exposure aan bitcoin, waarbij de bitcoin waarde is gekoppeld aan de specifieke dollar waarde. Met een optie krijgt een handelaar diverse prijsniveaus voorgeschoteld. Ook is er aan de onder – en bovenkant bescherming tegen een fractie van de onderliggende prijs. [/penci_blockquote]

Drukke markt

De derivatenmarkt wordt bevolkt door steeds meer partijen. Een deel ervan richt zich vooral op de particuliere, semi-professionele markt zoals BitMEX, Binance, Kraken en OKEx.

Daarnaast is er de professionele markt die opereert vanuit de VS met CME, Bakkt en voorheen CBOE.

Derivaten zoals futures en opties zijn gericht op professionele traders en niet op nieuwelingen, omdat de risico’s gewoonweg te groot zijn.

Bron: The Block Crypto

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...