Goedemorgen Bitcoin: ‘Sterke correlatie tussen S&P 500 en bitcoin koers’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin koers steeg +19% afgelopen week, ‘correlatie met S&P 500 zéér sterk’

De afgelopen 30 dagen is er een zéér sterke correlatie geweest tussen Bitcoin (BTC) en aandelenindex S&P 500, zo concludeert The Block op basis van nieuw onderzoek. Afgelopen week kwam Coinbase tot een andere conclusie, maar ze baseerden zich op een langere tijdsperiode.

Bitcoin kan terugkijken op een prima week na toch wel een turbulente periode. Uitgaande van de slotkoersen op zaterdag 14 en 21 maart is er sprake van een stijging van $5.200 naar $6.185. Een plus van afgerond 19%.

The Block zoomt op basis van Coin Metrics en Factset data veel dieper in op een korter tijdsframe van slechts 30 dagen.

Daaruit blijkt wel degelijk – op momenten – een zéér sterke correlatie van 0.5 tot 0.6 op een schaal 0 tot 1. Feitelijk bevestigt men hiermee de eerdere bevindingen van Coinbase.

Goedemorgen Bitcoin: 'Sterke correlatie tussen S&P 500 en bitcoin koers'
[the_ad id="52121"]

‘Bitcoin (BTC) niet populair als betaalmiddel in Australië’

Bitcoin is niet populair als betaalmiddel in Australië, zo blijkt uit onderzoek van de Reserve Bank of Australia (RBA), de centrale bank in het land. Ze deden een steekproef onder 1.100 consumenten en slechts één procent rekende in 2019 af met cryptovaluta.

Onder de respondenten is de online bankieren daarentegen wel populair in vergelijking met contant geld. Maar om met bitcoin te betalen, behoort voor slechts weinigen tot de mogelijkheden. De centrale bank nam in de maanden oktober en november in 2019 de enquête af.

[the_ad id="52122"]

Italiaanse Rode Kruis met nieuw Bitcoin (BTC) donatie doel: $26.000

Het Italiaanse Rode Kruis zoekt opnieuw bitcoin (BTC) donaties om extra medisch gereedschap te kopen. Eerder werd het eerste bitcoin initiatief al succesvol afgerond, alle donatiedoelen werden bereikt.

De gezondheidscrisis wereldwijd en specifiek in Italië is voorlopig nog niet voorbij, dus vraagt de organisatie opnieuw om extra BTC. Het doel: $26.000 aan bitcoin of andere cryptocurrency.

Zoek je het liever dichterbij huis? Het Rode Kruis in Nederland accepteert ook donaties in bitcoin.

[the_ad id="52096"]

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...