GeenStijl voert Gulden (NLG) in als betaalmiddel, koers stijgt 15%

1038 totale weergaven

Persbericht – Nu de hype rond Bitcoin is weggezakt vindt GeenStijl het tijd om in te stappen in de blockchaintechnologie. Vanaf deze week kun je op de donatiepagina van GeenStijl betalen met Gulden, een cryptomunt van eigen bodem. De Gulden (NLG) is in 2014 door Rijk Plasman opgericht met het doel om blockchaintechnologie toegankelijk en laagdrempeliger te maken.

Lees meer: Bitcoin koers vrijwel onveranderd, “permabull” Mike Novogratz is “bullish”

GeenStijl en blockchaintechnologie

Vanuit GeenStijl doen we dit niet alleen om de heerlijke kop ‘GS voert Gulden terug in’ te kunnen gebruiken, wij willen graag bijdragen aan de bekendheid en het bereikbaar(der) maken van blockchaintechnologie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enerzijds omdat het bloedspannende nieuwe technologie is die onder de juiste omstandigheden een bloeiende toekomst tegemoet gaat.

“Nepnieuws”

Anderzijds omdat we op de drempel van een nieuw Internet staan: waar overheden, techgiganten en traditionele media met wetgeving, censuur en hysterie over “nepnieuws” het vrije internet steeds vaker vijandig verklaren. Decentralisatie en vernieuwing van digitale communicatie-structuren zijn in onze ogen een steeds actueler en dringender thema.

Lees meer – Column John van Meer: wat hebben een bankrun, de gele hesjes en de bitcoin met elkaar gemeen?

Op beide websites is een donatieknop te vinden, waarmee met Gulden (NLG) gedoneerd kan worden. Volgens beide partijen een begin van een langdurige samenwerking.

Update 14.30 uur: koers NLG stijgt 15%

De koers van Gulden (NLG) is naar aanleiding van het nieuws met ruim 15% toegenomen deze dinsdagmiddag. Is er dan sprake van een GeenStijl-effect?

Bron/foto: persbericht Geenstijl

GeenStijl voert Gulden (NLG) in als betaalmiddel, koers stijgt 15%

Méér cryptonieuws

Lees meer over:
blockchaintechnologie

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...