De Week in Bitcoin: Difficulty rate, Binance & China

335 totale weergaven

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 26 van 2021.

Bitcoin moeilijkheidsgraad daalt 27,6%

De moeilijkheidsgraad voor bitcoin miners maakt de grootste daling ooit door. Met 27,9% wordt het minen van bitcoin voor de overgebleven miners een stuk makkelijker. In ieder geval tot de volgende moeilijkheidsaanpassing.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In principe is er helemaal niets aan de hand. Bitcoin werkt precies zoals het hoort en corrigeert op basis van de hoeveelheid hashing power (of eigenlijk de 'blocktijd' van de afgelopen blokken) in het netwerk iedere 2.016 blokken de moeilijkheidsgraad voor miners.

Binance onder druk in diverse landen

Onder meer het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Thailand, de Kaaimaneilanden en de Canadese provincie Ontario doen onderzoek naar de handelspraktijken van Binance, de belangrijkste exchange in de markt. Een korte opsomming:

Binance zelf houdt vol 'met alle autoriteiten en toezichthouders in gesprek te zijn over regulering'. Het is echter een bewuste bedrijfsstrategie van Changpeng Zhao en de zijnen om 'nergens een hoofdkantoor' te hebben, om zo door géén bepaalde jurisdictie vastgepind te worden.

Jack Mallers

Bitcoin app Strike maakt het mogelijk dat Amerikaanse klanten bitcoin kunnen kopen en verkopen, tegen erg lage kosten. Daarmee wil het bedrijf de strijd aangaan met de giganten Coinbase, PayPal en de Cash App van Square.

Mallers is een van de jonge ondernemers binnen bitcoin die de aanval inzet. Bitcoin is een open protocol waar iedereen tegenaan en op mag bouwen. Uiteindelijk komen de 'beste' verdienmodellen voor dit soort partijen vanzelf naar voren.

Strike was voorheen bekend als app voor snelle betalingen: je kon zelfs bitcoin én dollars versturen waarbij de app bitcoin gebruikte als bridge currency en het Lightning Netwerk als payment rail. Maar nu kun je er dus ook echt bitcoin aanschaffen.

Naar verluidt brengen ze slechts 0,3% aan kosten in rekening om de aankoop van bitcoin te bemiddelen. De nieuwe functie in de app is is beschikbaar in 48 staten en andere rechtsgebieden waar Strike actief is.

Ter vergelijking: Coinbase vangt maar liefst 3,99% af, afhankelijk van de betalingsmethode en transactiegrootte.

Craig Wright

Helaas is Craig Wright ook nog altijd onderwerp van gesprek. Hij claimt Satoshi Nakamoto te zijn. Hij maakt verschillende bitcoiners het leven zuur met (dreigende) rechtszaken of andere bedreigingen. Zo kunnen Britten nu geen Bitcoin Core meer downloaden via bitcoin.org.

De pseudo-anonieme Cobra houdt de website bij, en gooit de handdoek in de ring. Hij heeft nog geen advocaat in handen genomen en geeft zich in deze zaak eigenlijk verloren.

Benieuwd naar meer verhalen over Wright? Lees dan: De kronieken van Bitcoin fantast Craig Wright door Arthur van Pelt

Podcast van de Week

China en mining zijn momenteel een populair onderwerp in de wereld van BTC. Tales from the Crypt heeft een leuke aflevering afgeleverd over precies deze onderwerpen. Marty Bent en Edward Evenson laten hun licht schijnen over de verschuiving die plaatsvindt in de mining industrie.

Beide heren zijn wel actief in diezelfde tak van sport, dus ze zijn allicht ietwat bevooroordeeld. Ondanks dat is onderstaande aflevering een aanrader.

Tweet van de Week: 'Pomp' over China-beleid

Bitcoin vuur is niet te blussen.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...