De Week in Bitcoin: ECB, Binance, Israël, Turkije, ABN AMRO, El Salvador en Adam Curry

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 27 van 2021.

Europese Centrale Bank accepteert inflatie boven 2%

De Europese Centrale Bank (ECB) maakte haar nieuwe doelstellingen bekend wat betreft deze geldontwaarding. Het streven is om dit inflatiegetal op 2 procent te houden voor de middellange termijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance stopt met SEPA-betalingen, betalingen met iDEAL nog opgeschort

Binance schort stortingen met SEPA-transacties 'tijdelijk' op. Het handelsplatform laat in een email weten dat ze deze maatregel nemen door redenen buiten hun macht.

Israël wil Bitcoin, Tether en Dogecoin van Hamas in beslag nemen

Israël wil beslag leggen op verschillende bitcoin wallets. De Israëlische minister van Defensie ondertekende een bevel tot inbeslagname van wallets met minstens 84 adressen.

Aantal bitcoin gebruikers in Turkije explosief gestegen

Afgelopen jaar is het aantal Turken dat bitcoin heeft met factor 11 gegroeid. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Turkse cryptobeurs Paribu.

ABN AMRO gaat geen bitcoin diensten aanbieden

ABN AMRO laat bitcoin als belegging links liggen, zo meldt De Telegraaf in een gesprek met Ralph Wessels, hoofd beleggingen bij de in 2008 genationaliseerde bank.

Opmerkelijk: man verliest $700.000 na uitlenen telefoon met wallet

Een man in Malta is $700.000 aan cryptocurrency's verloren. Hij leende zijn telefoon uit en binnen 'enkele seconde' was het geld weg.

Deze man wil 7.500 Bitcoin opgraven op vuilnisbelt

Er ligt een fortuin aan bitcoin op een Britse vuilnisbelt. James Howells weet het zeker: zijn 7.500 BTC ligt hier ergens.

Podcast van de Week: Adam Curry bij Rogan

De 'Nederlander' Adam Curry was afgelopen week op bezoek bij Joe Rogan. De podcast pioneer, bedenker van de Podcast Index, bespreekt met Rogan een aantal actuele thema's zoals CO2-certificaten, de macht van de farmaceutische industrie en Bill Cosby.

Tweet van de Week: bitcoiners helpen ijsverkoper in El Salvador

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...