Goedemorgen Bitcoin: Denemarken wil zelfbeheerde crypto-wallets verbieden

4032 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ethereum’s Vitalik Buterin hekelt huidige crypto regulering: dit is waarom

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft zijn zorgen geuit over de huidige regelgeving rondom cryptocurrency. Hij stelt een simpele maar radicale oplossing voor. Op Warpcast, een platform gebouwd op het Farcaster protocol, legt Buterin uit dat goedbedoelde crypto ontwikkelaars onterecht worden aangepakt door de regels.

Buterin zegt: “Het probleem met crypto regulering, vooral in de VS, is dat als je een vaag project hebt dat mogelijke winsten belooft, je vrij kunt opereren. Maar als je transparant bent over de winsten en rechten van klanten, word je als ‘security’ bestempeld en krijg je strenge regels opgelegd. Deze ‘anarcho-tyrannie’ is slechter voor de industrie dan volledige anarchie of complete tirannie.”

Denemarken wil zelfbeheerde crypto-wallets verbieden

De Deense financiële toezichthoudende autoriteit is van plan om zelfbeheerde crypto wallets af te schaffen, in het specifiek BTC wallets.

De Deense FSA (Financial Supervisory Authority) werkt aan het afschaffen van niet-geregistreerde Bitcoin wallets. Dit kan verschillende implicaties veroorzaken in het land, waaronder moeilijke toegang tot Bitcoin. De voorstellen waar de FSA aan werkt, zijn gericht op alle platforms en dienstverleners, ook ontwikkelaars van mobiele apps.

Het regelgevingsvoorstel kan resulteren in een compleet verbod op zelfbeheerde Bitcoin wallets en andere gedecentraliseerde financiële interfaces. De FSA heeft grote kritiek gekregen op haar voorstel. Echter, de toezichthouder stelt dat de stap een deel uitmaakt van haar inspanningen om cryptotransacties binnen een gereguleerd kader uit te laten voeren.

Michael Dell speelt met Bitcoin: Nieuwe grote institutionele belegger in BTC op komst?

Michael Dell, de CEO van Dell Technologies, lijkt steeds meer geïnteresseerd te raken in Bitcoin. Op zijn X heeft hij recent een peiling gehouden onder zijn volgers. Hij vroeg wat zij belangrijker vonden: kunstmatige intelligentie (AI), Bitcoin, liefde of relaties, of helemaal niets. Uit de peiling bleek dat Bitcoin het populairst was, met 43% van de 61.489 stemmen. Gaat Dell binnenkort MicroStrategy achterna als institutionele belegger in Bitcoin?

De opname van Bitcoin als optie in de peiling suggereert dat Dell mogelijk richting digitale activa beweegt. Dit komt kort nadat Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, Dell aanspoorde om Bitcoin te overwegen, wat leidde tot een discussie. Dell deelde zelfs Saylor’s opvatting over Bitcoin als “digitale schaarste,” met een grappige verwijzing naar een meme van Sesamstraat’s Koekiemonster.

Deze 3 prijspunten zijn op dit moment cruciaal voor de Bitcoin koers

Bitcoin bevindt zich op een cruciaal punt nu de markten aardig aan het schommelen zijn. Analisten houden nauwlettend de belangrijke steunpunten en mogelijke neerwaartse druk in de gaten. Op dit moment schommelt de Bitcoin koers rond $60.686, wat een aanzienlijke daling is ten opzichte van enkele weken geleden.

Analisten wijten de huidige prijscorrectie van Bitcoin aan verschillende factoren, vooral aan een afname in vraag, benadrukt door aanzienlijke uitstroom van 23.000 Bitcoins. Deze afname in interesse van investeerders viel samen met voorzichtige opmerkingen van figuren zoals Peter Schiff, die de risico’s benadrukten van Bitcoin investeringen vergeleken met traditionele activa zoals goud.

De economische situatie blijft gemengd, met tekenen van zwakte bij de Amerikaanse dollar tijdens verwachtingen van toekomstige renteverlagingen. Ondanks deze macro-economische omstandigheden heeft de Bitcoin koers moeite gehad om te profiteren van het minder waard worden van de dollar, met voortdurende verkoopdruk en technische weerstand rond het prijspunt van $62.000.

 

 

 

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...