Week in Bitcoin: Baudet, Binance, Satoshi & Lagarde

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er de afgelopen week 37 allemaal gebeurd?

Christine Lagarde (ECB) vindt Bitcoin 'géén geld'

Volgens Christine Lagarde zijn cryptocurrency's geen geld. De voorzitter van de Europese Centrale Bank en daarmee de 'baas van de euro' lijkt daarmee in Bitcoin absoluut geen concurrentie te zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

El Salvador mogelijk in problemen vanwege aankoop bitcoin en installatie pinautomaten

De regering van president Nayib Bukele zit mogelijk in de problemen vanwege de aankoop van miljoenen aan bitcoin en de installatie van bitcoin ATMs.

Het gaat om een aanklacht van mensenrechtengroep Cristosal die op 10 september is ingediend.

Beeld van bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto onthuld in Boedapest

In Boedapest is een bronzen beeld onthuld ter ere van Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van bitcoin.

Baudet noemt bitcoin en Satoshi tijdens debat in Tweede Kamer

Thierry Baudet noemt in een debat in de Tweede Kamer bitcoin en Satoshi. Hij haalt specifiek het standbeeld voor de bedenker van bitcoin aan die recentelijk werd onthuld in Hongarije.

Binance gaat hoofdkantoor openen onder druk van toezichthouders

Cryptobeurs Binance stapt over naar een fysiek hoofdkantoor. Het handelsplatform heeft al jaren nergens een echt hoofdkantoor staan, van die aanpak stappen ze nu af na druk van verschillende toezichthouders.

Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.500 BTC

Het Lightning Netwerk bereikt een mooie mijlpaal. In totaal zit er namelijk 2.500 bitcoin (BTC) opgesloten in de duizenden (publieke) betaalkanalen. Een nieuw record!

Tweet van de week

Deze tweet maakt weer eens te meer duidelijk dat bitcoin nog een zeer kleine assetklasse is. Slechts 0,2% van al het vermogen van de wereld zit in dit digitale goud.

Blijf op de hoogte met bitcoin only nieuwsbrief Bitcoin Focus!

Wil je meer verhalen zoals deze? Schrijf je via deze link in voor Bitcoin Focus, onze wekelijkse email nieuwsbrief!

Wil je verder op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...