Week in Bitcoin: Binance sluit posities van 500 gebruikers

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

BlueWallet maakt einde aan custodial lighting optie in bitcoin app

Opgelet! De populaire bitcoin en lightning wallet BlueWallet maakt belangrijk nieuws bekend. Er komt een einde aan hun custodial lightning kant in de wallet, zo is te lezen in een blogpost.

BlueWallet is één van de populairste bitcoin wallets uit de industrie. Deze dienst was echter wel custodial, via de lightning-node Lndhub.io, waarbij BlueWallet de fondsen op lightning voor klanten beheerde. Alle gebruikers van de app konden hier eenvoudig op inpluggen. Nu maakt BlueWallet echter bekend dat ze hiermee gaan stoppen.

  • De dienst wordt op 30 april stopgezet.
  • Als je er nog geld op hebt staan, verplaats dat dan naar een andere wallet
  • Als je je eigen Lndhub draait, heeft dit nieuws voor jou geen impact
  • Reguliere bitcoin wallets hebben nergens last van

IMF komt met negen tips tegen massale adoptie bitcoin

De raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet een bedreiging in de toenemende adoptie van cryptovaluta. En dan met name voor het wereldwijde monetaire systeem.

Het is een verhaal dat wel vaker rond gaat, maar deze keer is de uitlating gebaseerd op een nieuw rapport. De Executive Board van het IMF schrijft in het rapport genaamd Elements of Effective Policies for Crypto Assets over negen manieren om de crypto-adoptie te temmen.

Satoshi Nakamoto kwam 13 jaar geleden met het bitcoin logo

Het is alweer 13 jaar geleden sinds het iconische bitcoin-icoon is bedacht. Je kent het wel: de historische ₿. Sindsdien is ook deze versie van het logo geëvolueerd tot de huidige variant die we allemaal kennen.

Satoshi Nakamoto kwam op 24 februari 2010 met een nieuwe versie van het bitcoin icoontje. Precies 13 jaar geleden deelde de genie achter bitcoin het volgende:

Week in Bitcoin: Binance sluit posities van 500 gebruikers

Deze piepjonge Nederlandse hackers ontvingen miljoenen euro’s aan bitcoin

De Nederlandse politie heeft drie jonge Nederlanders opgepakt na een groot onderzoek naar computervredebreuk, datadiefstal, afpersing, afdreiging en witwassen.

Het gaat om een 21-jarige man uit Zandvoort (hoofdverdachte), een 21-jarige man uit Rotterdam en een 18-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats. In een eerder onderzoek is een vierde man uit Almere (25) aangehouden, die zit sinds november 2022 al vast.

Binance sluit posities van 500 gebruikers

Binance heeft een nieuw onderzoek aan de broek.

De Australische financiële toezichthouder, de Australian Securities and Investments Commission (ASIC), gaat een gericht onderzoek uitvoeren naar de derivatenactiviteiten van de cryptobeurs. Het gaat om de sluiting van verschillende posities. Binance gaf aan dat sommige Australische gebruikers verkeerd waren geclassificeerd. Binance sloot de posities van 500 gebruikers in Australië nadat een fout was ontdekt in de classificatie van de accounts.

Bedrijf van Jack Dorsey brengt 7 miljard dollar aan bitcoin aan de man

De Cash App heeft in het vierde kwartaal van 2022 25% minder brutowinst gedraaid. Dat maakt moederbedrijf Block van Jack Dorsey bekend.

Via de Cash App kunnen klanten van Block bitcoin kopen en verkopen. Daarmee is het laatste kwartaal van 2022 35 miljoen dollar aan bruto winst gedraaid. De totale verkoop aan bitcoin in dit kwartaal komt neer op 1,83 miljard dollar. Dat is een daling van 7% ten opzichte van kwartaal vier uit 2022.

‘Fiatgeld heeft strijd van bitcoin en altcoins gewonnen’, aldus BIS-directeur

De baas van de bank der banken blijft sceptisch over bitcoin en andere cryptocurrency’s. Hij vindt zelfs dat fiatgeld de battle heeft gewonnen.

We hebben over Agustín Carstens, het hoofd van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS). Hij uit zijn twijfels of cryptovaluta ooit fiatvaluta gaan vervangen. Bij Bloomberg vertelt hij dat zijn visie door de bearmarkt van vorig jaar is bevestigd.

Volgens de bankier is het geen vertrouwd geld. Opmerkelijk genoeg: bitcoin is geld waarbij je geen vertrouwen nodig hebt, maar het is geld dat je kunt verifiëren. Daarmee heeft Carstens het aan het juiste eind: don’t trust, verify. Maar dat is ongetwijfeld niet wat hij ermee bedoelt.

PlanB: ‘Potentiële bitcoin koers van 55.000 dollar in aantocht’

Om af te sluiten nog wat hopium. Je kent de Nederlandse analist PlanB waarschijnlijk van zijn in 2019 gepubliceerde Stock-to-Flow model. Met dat model lukt het PlanB als één van de eerste analisten ter wereld een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin en deze direct te vergelijken met goud en zilver. Ditmaal bespreekt PlanB met de grafiek van de S&P 500 eens wat anders dan het Stock-to-Flow model.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...