Week in Bitcoin: Black Friday, Mr.Goxx, Satoshi, Iniesta en India

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs maakt duikeling naar $53.524

Formeel sluit de week voor bitcoin om 2.00 uur zondagnacht Nederlandse tijd. Geen beste week is een understatement met een min van ruim 7%.

De nieuwe covidvariant omikron zorgde vrijdagochtend voor onrust op de financiële markten en bitcoin werd daarin meegesleurd met uiteindelijk een voorlopige bodem bij $53.524 op de Bitstamp grafiek.

Op de korte termijn is het spannend of er meer liquidaties plaatsvinden op de futuresmarkten. Voorlopig is het rustig op dat front met 178 miljoen dollar aan geliquideerde contracten de afgelopen 24 uur.

Voor de laatste prijsanalyses raadpleeg de onderstaande artikelen:

On-chain ziet het er nog steeds positief uit voor bitcoin op de middellange termijn tot en met het eerste kwartaal als eerste peilpunt.

Nieuwe Duitse regering zet Bitcoin op de agenda

Duitsland heeft een nieuwe regering en het land heeft bitcoin hoog op de agenda staan. Het is duidelijk dat de grootste economie van Europa de ontwikkelingen in deze industrie niet gaat negeren.

Eerder kregen bijvoorbeeld 4.000 fondsen groen licht om een deel van hun portfolio in bitcoin te stoppen.

Satoshi Nakamoto begon Bitcoin met andere parameters: 20 miljoen BTC, blocktijd van 15 minuten

Wist je dat Bitcoin er zomaar heel anders uit had kunnen zien? Op GitHub staat een oudere (pre-release) versie van de Bitcoin Core software, genaamd BitCoin v0.1.3 ALPHA. Het heeft een aantal interessante parameters.

Mr. Goxx, de Duitse cryptohamster, is overleden

Mr. Goxx is overleden. De hamster handelde sinds deze zomer in cryptocurrency's op zijn eigen Twitch-kanaal en werd in rap tempo populair. Het knaagdier maakte winst met de handel in verschillende cryptocurrency's door zijn bewegingen in een speciaal kantoor.

Bitcoin is goedkoper in India door paniek om wetsvoorstel

Bitcoin kan lokaal soms lager of hoger handelen. In India is er op de markt een korting van 3% doordat beleggers in paniek hun bitcoin aanbieden. Een wetsvoorstel dat aan het Indiase parlement is aangeboden, zorgde voor paniekverkopen onder beleggers. Ze vrezen strengere regels voor hun beleggingen.

'Bitcoin whale koopt 6.665 BTC in minder dan 2 weken'

Hij kocht niet helemaal de dip (die volgde later afgelopen week), maar hij kocht wel héél veel bitcoins deze whale.

Een onbekende bitcoin whale blijft maar bijkopen. In minder dan twee weken kocht de rijke bitcoiner 6.665 BTC. De laatste grote aankoop was vandaag. Er werd voor ruim $35 miljoen nog eens 616 bitcoin gekocht.

Stervoetballer Andrés Iniesta gewaarschuwd door Spaanse wetgever voor promoten Binance

Stervoetballer Andrés Iniesta, die jarenlang de regisseur was op het middenveld bij Barcelona en momenteel speelt bij het Japanse Vissel Kobe, heeft een waarschuwing gekregen van de Spaanse wetgever.

Iniesta heeft op zijn Twitter-account met 25 miljoen volgers laten weten dat hij over investeren in crypto leert via Binance.

Bitcoin 101: het kopen van je eerste beetje bitcoin

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij.

Podcast van de Week

Saifedean Ammous, auteur van de Bitcoin Standard én de Fiat Standard, was te gast bij de bekende podcaster en professor klinische psychologie Jordan Peterson. Zeker het luisteren waard.

Tweet van de Week

Op de valreep een tweet van parlementslid Lord Fusitua van het eiland Tonga. Naar verluidt bereidt men een wet voor waar bitcoin als wettig betaalmiddel wordt opgenomen.


Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.