Week in Bitcoin: deze grafiek vertoont extreme gelijkenissen met 2019

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Inflatie in Nederland volgens Europese rekenmethode op 16,8%

De geldontwaarding in Nederland zet zich nog even voort. Iedere consument voelt dat in zijn portemonnee, maar ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bevestigt dit nu. Volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) was de inflatie in oktober maar liefst 16,8 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Federal Reserve verhoogt rente naar 4%

De Federal Reserve verhoogt opnieuw de rente. Het Federal Open Market Committee (FOMC) kondigt vandaag een verhoging van 75 basispunten aan. De rente van de centrale bank van Amerikakomt daarmee op 4,00%.

Bank of England verhoogt rente met hoogste percentage sinds 33 jaar

De bitcoin koers is eindelijk weer opgeleefd na een lange periode van stabiliteit rond de koers van 19.000 dollar. Terwijl de grootste Amerikaanse aandelenindices in oktober flink moesten inleveren, noteert bitcoin juist een stevig plus. Is de gewenste ontkoppeling eindelijk daar?

‘Nieuwe regels voor crypto-influencers’

Nederlandse crypto influencers kunnen nieuwe regels verwachten per 2024. Dat stellen diverse experts op Twitter deze week. De Europese Unie bereidt een nieuwe set aan regels voor om crypto activa in de meest brede zin te reguleren.

Bitcoin whitepaper is 14 jaar oud

Echte bitcoinkenners werden afgelopen maandag 31 omtober wakker met een glimlach. Waarom? Precies veertien jaar geleden werd het eerste beetje informatie over bitcoin met de wereld gedeeld.

Probleem bij lightning netwerk, opnieuw bug in lnd-implementatie

Het is weer zover. Bitcoiner ‘Burak’ heeft weer een deel van het lightning netwerk plat gelegd. Huh, dat is toch oud nieuws, denk je misschien. Nee! Het is de tweede keer in nog geen maand tijd dat hij het voor elkaar krijgt.

Lees een uitgebreide analyse bij Bitcoin Focus, hét bitcoin only mediamerk van Nederland, over deze nieuwe ‘aanval’ op het lightning netwerk.

Vermogensbeheerder van $500 miljard lanceert bitcoin custody

Apollo Global Management gaat bitcoin (BTC) bewaren voor haar
institutionele klanten. Dat is mogelijk door een samenwerking met
Anchorage Digital, zo meldt persbureau Reuters.

Bitcoin overklast Nasdaq 100 en S&P 500 met sterke oktobermaand

De bitcoin koers is eindelijk weer opgeleefd na een lange periode van stabiliteit rond de koers van 19.000 dollar. Terwijl de grootste Amerikaanse aandelenindices in oktober flink moesten inleveren, noteert bitcoin juist een stevig plus. Is de gewenste ontkoppeling eindelijk daar?

Bitcoin-grafiek vertoont extreme gelijkenissen met 2019, rally op komst?

De dagelijkse grafiek van bitcoin vertoont op het moment grote gelijkenissen met die van begin 2019. Destijds was dit de periode waarin bitcoin aan een rally begon die de koers in korte tijd van ongeveer 4.000 tot ruim 7.000 dollar bracht.

Charles Edwards: “Problemen op komst, maar bitcoin heeft waarschijnlijk de bodem al bereikt”

Er is op dit moment sprake van een inversie van de Amerikaanse yield curve, een fenomeen dat een 100 procent score heeft als het aankomt op het voorspellen van recessies. In de onderstaande grafiek is te zien hoe er iedere keer een recessie ontstond (grijze vlakken), nadat er sprake was van een inversie van de yield curve.

Geschiedenis: niemand wilde 10.000 BTC kopen voor slechts $50

De koers van bitcoin staat op dit moment rond een prijs van $21.000. Maar in 2010 was de situatie heel anders. Op het forum Bitcointalk werd toen 10.000 BTC aangeboden voor $50. En er was niemand die er op in ging.

Kortingscode BTC22

Bitcoin Focus is het premium bitcoin only merk met tal van analyses en verdieping.

Steun ons met een abonnement of een eenmalige
donatie
. Of deel dit artikel, het kost je niets en helpt ons enorm.

Nu tijdelijk 21% korting op een abonnement: vul de kortingscode BTC22 in bij het afrekenen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...