Week in Bitcoin: Nobelprijswinnaar Krugman voorspelt eeuwige cryptowinter

Week in Bitcoin: Nobelprijswinnaar Krugman voorspelt eeuwige cryptowinter

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Bitcoin koers knalt door $17.000

Bitcoin is er eindelijk weer in geslaagd om boven de 17.000 dollar uit te komen. Daarmee is de digitale munt aan een kleine stijging begonnen. Volgens verschillende handelaren is bitcoin klaar voor een verdere stijging en kunnen we weleens de koers van 19.000 dollar bereiken.

Nederlandse crypto vermogensbeheerder Yieldt failliet verklaard

De Nederlandse vermogensbeheerder Yieldt is failliet. Het bedrijf uit Rotterdam richtte zich op vermogensbeheer in de wereld van bitcoin en crypto.

Volgens de eigen website had het bedrijf 1250 klanten. Yieldt leverde diensten die je vaker ziet in deze markt± actief vermogensbeheer. Dat wil zeggen dat er actief gehandeld en geschoven wordt met het beleggingsportfolio.

Yieldt was actief op handelsplatformen Bitvavo en Kraken.

Ledger lanceert nieuwe hardware wallet: Stax

Het bedrijf Ledger zet een nieuwe hardware wallet op de markt. Samen met de ontwerper van de iPod hebben ze de Ledger Stax gemaakt. Met de hulp van Tony Fadell willen ze de toegang voor gebruikers tot cold storage makkelijker maken.

'ECB verhoogt rente volgende week met 0,50 procent, ondanks recessie in eurozone'

Als we de door Reuters ondervraagde economen mogen geloven, dan zal de Europese Centrale Bank (ECB) de rente volgende week met 50 basispunten (0,50 procent) verhogen, ondanks dat de economie van de Eurozone bijna zeker in een recessie zit. Aan de andere kant is de inflatie nog altijd een vijfvoud hoger dan de doelstelling van 2 procent, waardoor de ECB harde keuzes moet maken.

'Europa wil bedrijven verplicht laten rapporteren over klanten'

Bitcoin en de gehele cryptosector moeten de Europese Unie miljarden opleveren. In een gelekt voorstel komt een bedrag van €2,4 miljard voorbij.

In de praktijk gaat het vooral om het rapporteren door bedrijven aan Europa. Denk daarbij aan het delen van de informatie over het geld van klanten. Het gaat om richtlijnen voor dienstverleners binnen de Europese Unie. Wat voor gevolgen dit heeft voor aanbieders buiten de grenzen van Europa is nog niet duidelijk.

Reuters: Goldman Sachs wil cryptobedrijven kopen

Goldman Sachs wil cryptobedrijven kopen na het ineenstorten van cryptobeurs FTX. Dat zegt Mathew McDermott, head of digital assets bij de investeringsbank tegen Reuters.

Bitcoinbedrijf Strike maakt betalingen naar 3 Afrikaanse landen mogelijk

Strike gaat bitcoinbetalingen naar Nigeria. Kenia en Ghana mogelijk maken. Via de functie 'Send Globally' binnen de Strike app komen deze landen als optie naar voren.

Built With Bitcoin Foundation opent nieuw tech-center in Ghana

De Built With Bitcoin Foundation, is een non-profit organisatie die humanitaire hulp biedt, gedreven door bitcoin. Het volgende wapenfeit van de organisatie is de bouw van het "Bitcoin Technology Center" (BTC), dat educatie biedt op het gebied van finance en technologie.

Nobelprijswinnaar Krugman voorspelt eeuwige cryptowinter

Nobelprijswinnaar Paul Krugman waarschuwt voor een eeuwige cryptowinter. De econoom denkt niet dat het nog goed gaat komen met cryptovaluta.

Rational Root: is de bodem voor bitcoin bereikt?

The Rational Root maakt momenteel furore op Twitter met zijn scherpe on-chain analyses over bitcoin. Ditmaal is het weer raak en voorspelt de Nederlandse(!) analist dat bitcoin de bodem van de bearmarkt van 2022 mogelijk gezien heeft. Dit baseert de analist op het percentage van alle bitcoin dat rond een bepaalde koers van adres is gewisseld.

PlanB: bitcoin koers gaat minstens naar 100.000 dollar

We kennen PlanB allemaal van het beruchte stock-to-flowmodel. De analist publiceerde het model in 2019 en vergaarde daar in korte tijd faam mee binnen de bitcoingemeenschap. Lang duurde zijn succes niet, want inmiddels zit het model er behoorlijk ver naast met zijn voorspellingen. Dat weerhoudt PlanB er niet van om zich te laten horen en ditmaal is het weer raak met een brutale koersvoorspelling.

De eerdere weekoverzichten:

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan