Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

De koers van bitcoin (BTC) is opgevangen op een cruciaal punt na een flinke daling. Momenteel hangt de koers boven de grens van $9.100. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

De weekgrafiek spreekt eigenlijk voor zich. Er zijn nu twee punten van belang. De gele trendlijn en het .618 fibonacci level op onderstaande grafiek. Om echt weer positief te worden moet de koers door $9.865 schieten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een belangrijk prijsniveau om te doorbreken. Als dat lukt ligt de weg richting $11.000 open. Bitcoin heeft echter moeite om door deze grens te breken, dat had een pullback als gevolg.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

Daggrafiek

Als we inzoomen naar de daggrafiek is duidelijk te zien waarom bitcoin rond dit prijspunt zit. Je ziet dat er verschillende levels van support samen komen in één gebied. Het channel waar wij al sinds de tweede week van maart in bewegen is van groot belang en geeft een duidelijke richting voor bitcoin aan.

Sluiten wij een dagcandle onder dit channel is het oppassen geblazen en moeten we naar beneden kijken waar $7.725 en $6.880 de eerste belangrijke prijslevels zijn. Voor alsnog is er op dit tijdframe niets aan de hand en als Bitcoin het channel blijft volgen komen we vanzelf weer bij $10.000 uit.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek is goed te zien waarom de fibonacci levels een handige indicator zijn. Bijna op de dollar nauwkeurig zocht bitcoin de .618 op en wist de gele trendlijn weer te doorbreken terug omhoog.

Of Bitcoin deze range gaat behouden en wij het channel blijven volgen is vooral nu de vraag. De $8.800 grens is hier van belang.

Op moment van schrijven ziet het er allemaal nog positief uit en lijkt Bitcoin zijn weg omhoog te vervolgen. $9345 is een level van weerstand en moeten wij doorbreken voor hogere targets. Ons target staat nog steeds op $11.700 maar alles valt en staat met dit mooie channel, die al weken lang gerespecteerd wordt.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin is nog steeds zijn weg omhoog aan het vervolgen en dus mogen wij positief blijven. Scherp zijn op de $8.800 grens en het behouden van het channel is key voor hogere prijzen. Als deze grens breekt moeten er alarm bellen afgaan.

De actuele bitcoin koers in euro’s:

Margin Traders NL is een traderscollectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en het gratis Telegramkanaal van Margin Traders NL.